TİRE ÇEV-KOR Başkanı Süleyman Övül, ilçeye gelen Jeotermal İnceleme Komisyonu üyelerine, Tire’deki 5 ayrı çevre katliamı olayları ile ilgili dosya sundu.

Tire’nin Başköy mahallesine gelen Jeotermal inceleme komisyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İzmir Milletvekili Mahir Polat, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Hüseyin Yıldız, Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile Parti Meclisi Üyesi Gizem Özcan köylülerle bölgedeki jeotermal direnişi ile ilgili konuştu. 

TİRE ÇEV-KOR Başkanı Süleyman Övül sunduğu dosya ile ilgili olarak şunları kaydetti, “Bu mücadelemiz Belevi göl çevresi taş ocağı, Kartaldağ mermer ocağı, Başköy Jeotermal, Alacalı patlayıcı tesisi, Dolamit madenine hayır dosyası sundum. Yeşil Tire için yaşanabilir kent için mücadelemiz devam edecek. Ölümüne çevre katliamına hayır. Tire, Selçuk, Torbalı, Ödemiş ve Bayındır meclis üyelerimizle, duyarlı halkımızla el ele tek yürek tek beden mücadele edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi