Ödemiş ilçesine bağlı Ovakent beldesinde geçen yıl birincisi yapılan Ovakent Bahar ve Keşkek Şenliği’nin 2.si 6 Mayıs 2012 Pazar günü Ovakent’in üst kesimindeki zeytinlik alanında yapılacak.
Geçen yıl kazanlar dolusu keşkek ve yöresel yiyecekler afiyetle yenildi. Bir yandan 300 yıllık heybetli zeytin ağaçlarının altında ziyafet çekilirken, bir yandan da yaşlıların çimlerin üzerinde dinlendiği, çocukların top oynadığı, gençlerin dere boyu maceralı yürüyüşler yaptığı şenlikte konuklar dolu dolu bir gün geçirmişlerdi.
Bu yıl da şenliğin genişletilerek 2.sinin yapılacağını belirten Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel, “Beldemizin çok eski bir geleneği olan mayıs ayının ilk haftası yapılan piknik geleneği yok olmaya yüz tutmaktaydı. Geçen yıl yaptığımız şenlikte bu geleneğimiz tekrar can bulmuştur. Geçen yıl ilginin yüksek olması bize ait değerlerin kaybolmadığını göstermiştir. Bu amaçla tüm halkımızı, yöresel yemeklerimizi tadılabileceği, kaybolmaya yüz tutmuş tatların canlandığı, dayanışma kültürünün devam etmesi adına düzenlediğimiz şenliğe bekliyoruz” dedi.
Bu yıl yapılacak şenlikte keşkeğin yanında Ovakent halkının yapacağı yaprak sarma, saç pidesi, dibile tatlısı, yumurta tatlısı, kalbura bastı gibi yöresel yemekler ve Ödemiş’ten bir kebapçının yapacağı Ödemiş’in adıyla özdeşleşen Ödemiş köftesinin de bulunacağı bildirildi.
Editör: Haber Merkezi