Toplantıya Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, Ödemiş Mimarlar Odası Başkanı Şener Kırsoy, Ödemiş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür V. Nermin Pervan, ÖTO Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Tülin Bozoğlu, İnşaat Mühendisleri Odasından Yüksel Erçoban ve Önal Mimarlıktan Tarık Önal katıldılar.  

Yeni Yönetmeliğin devreye girmesi ile oluşacak yeni şartlar ve düzenlemeler hakkında görüşülen toplantı da, ÖTO olarak üyelerimizin talepleri doğrultusunda mağduriyet yaşatmamak adına alınabilecek önlemler değerlendirildi. Önümüzdeki dönemde planlanabilecek yeni faaliyetler ile Oda üyeleri ve sektör temsilcilerinin taleplerinin karşılanarak konu hakkında hakimiyet kurmalarını sağlayacak faaliyetler hakkında görüşüldü.

’Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik’ inde düzenlemeler ile müteahhitlerimizin inşaatlarında Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi ustaların çalıştırılmasının önemi ortaya çıkmıştır. Ödemiş Ticaret Odası Mesleki Yeterlilik  Belgesi verebilirliliği olan bir kurum olduğu için, özellikle bu konu ile ilgili üyelerinden gelen talepler doğrultusunda hareket edeceğini duyurdu.

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş konu ile ilgili ‘Oda olarak özellikle inşaat konusunda faaliyet gösteren üyelerimizi ilgilendiren ’Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik’ devreye girmiş bulunmaktadır. Bugün yaptığımız toplantı ile yeni yönetmelik gereği Odamız üyelerinin yaşayabileceği sıkıntı ve sorunları değerlendirmiş bulunmaktayız. Odamız Mesleki Yeterlilik Belgesi verebilir olan kurumumuzun Oda üyelerimizden talepler toplayarak bir an önce faaliyete geçeceğini bildirmek isterim.’ Dedi

 ‘’Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik’’ ilgili link. Aşağıdaki şekildedir.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/03/20190302-3.htm

Editör: Haber Merkezi