İş insanlarının da aralarında bulunduğu heyete Ödemiş ve çevresinin turizm tanıtımının yapıldığı bir sunum gerçekleştirildi. Ödemiş Ticaret Odası kurum faaliyetleri ve bölgenin ticari faaliyetleri hakkında bilgi aktarımında bulunuldu. İki ülke arasındaki benzerlikler ve farklılıklar üzerinde sohbet edilerek, önümüzdeki günlerde ticari faaliyetler içinde bu tanışmanın köprü görevi kurması temenni edildi.

Görüşme ile ilgili Ödemiş Ticaret Odası Başkan’ı Rıfat Eriş, “Kisala Voda Belediye Başkanımız Filip Temelkovski’yi, Butel Belediye Başkanımız Velimir Smilevski’yi ve beraberindeki heyeti kurumumuzda ağırlamaktan onur duyduk. İki ülke ve şehirler arasındaki dostluğun başlangıcı olan bu ziyaretle, ilerleyen zamanlarda yapılacak olan ticari faaliyetlerin temellerini atmış olduk. Bölgemiz üretilen ürünlerle ve yapılan üretimle ihracat potansiyeli olan bir yerdir. Bu potansiyelin mutlaka değerlendirilmesi ve ticari köprülerin kurulması gerekmektedir. Ödemiş Ticaret Odası olarak bizler de üyelerimizin ve bölgemizin ticaretine katkı sağlamak için bu görüşmeleri yapmaya ve bağlantılarımızı kurmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Yapılan ziyaretle ilgili, Kisala Voda Belediye Başkanı Filip Temelkovski ve Butel Belediye Başkanı Velimir Smilevski , Ödemiş’e gelmekten memnun olduklarını, çok güzel karşılandıklarını ve iki ülke arasında ilişkileri daha da sağlamlaştırarak ticari faaliyetlere başlamak istediklerini dile getirdiler.

Yapılan görüşme sonunda Belediye Başkanlarına ve iş insanlarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür plaketleri sunuldu. Ödemiş Coğrafi işaretlerinden olan Çekişte Zeytinyağı ve Bozdağ Kestane Şekeri hediye edildi. Kisala Voda Belediye Başkanı ve Butel Belediye Başkanı da ülkelerinden getirdikleri özel hediyeleri Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş’ e takdim ettiler.

Daha sonrasında Ödemiş Ticaret Odası olarak gelen heyetle birlikte istekleri doğrultusunda firma ziyaretleri gerçekleştirildi.

MAKEDONYA’DAN GELEN HEYETTEN FİRMA ZİYARETLERİ

Ödemiş Ticaret Odası Rıfat Eriş, Ödemiş Ticaret Odası Meclis Üyesi Sinan Dündar ve Ödemiş Ticaret Odası Genel Sekreter V. Adnan Bengi,   Makedonya’dan  gelen Kisala Voda Belediye Başkanı Filip Temelkovski'yi , Butel Belediye Başkanı Velimir Smilevski’ yi ve beraberindeki heyeti bölgemizdeki firmalara yapmış oldukları ziyaretlerde eşlik ettiler.

İlk olarak, asansör üretimi yapan Balsan Asansör firması ziyaret edilerek  firma sahibi Mehmet Bal’dan inşaat sektörü, asansör üretimleri ve çeşitliliği hakkında bilgi edinildi.

Editör: Haber Merkezi