Ödemiş ile özdeşleşen ‘Bozdağ Kestane Şekeri’ ibareli coğrafi işaretimiz 22.11.2000 tarihinden itibaren tescil ettirilmiştir. 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında tescili yapılan coğrafi işaretimizin denetimi 07.01.2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Denetime Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulundan Doç. Dr. Funda Yoldaş, Ödemiş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Nazire Şimşek katıldı.

Denetim komisyonu tarafından Coğrafi işaretin üreticileri ile bir araya gelindi ve üreticilere denetimin önemi anlatılarak şartnameye uygunlukları açısından da denetim gerçekleştirildi.

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş konu ile ilgili yaptığı açıklamada; ‘ Ödemişe özgü ürünlerin Türkiye genelinde ve dünyada tanınır olabilmesi için attığımız adımların başında Coğrafi Tescillerini yaptırmak ve bunlara sahip çıkmak geliyor. Devamlı güncellediğimiz coğrafi işaret listemizde bulunan Bozdağ Kestane Şekerinin ara denetimini yapmış bulunmaktayız. Üreticilerimizin Coğrafi İşaretli Ürünlere sahip çıkma ve bu kriterlerle devam etmesinin önemini bir kere daha vurgulamış oluyoruz.’ Dedi.

Editör: Haber Merkezi