Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -

CHP'li Sertel'den hem sitem hem isyan!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın kamuoyunda “Ölüm Yolu” olarak anılan Tire-Belevi Yolu çalışmaları için 2021 Yatırım Bütçesi’nde 2 milyon 995 bin 9 TL ayrılması hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, " AKP Milletvekilleri nerede? Ne iş yapıyorlar? Tire- Belevi yolu sadece Atila Sertel'e mi kaldı?  Tek ben mi Türkiye ve iktidarın gündemine taşıyacağım bu yolu? Ayıp değil mi bu? Onlar İzmir Milletvekili değil mi? Niye konuşmuyorlar, niçin tek kelime etmiyor?" dedi.

2013 yılında yapımına başlanan ve yapımına devam edilen Tire-Belevi yolu için 2021 yılında ayrılan bütçe belli oldu.

Ulaşımdaki zorluklar sebebiyle çok sayıda vatandaşın hayatın kaybettiği yolun Toplam maliyeti 315 milyon 188 bin 742 TL olarak belirlenirken 2021 yılında 2 milyon 995 bin 9 TL ayrılma kararı alındı.

Yaşanan gelişmeler sonrası ayrılan bütçeyi ve yolun bitirilememesini eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, AK Parti İzmir Milletvekillerine de sitem etti.

"3 BAKAN VE 3 KARAYOLLARI MÜDÜRÜ ESKİTTİ"

Tire-Belevi yolunda rant olmamasından kaynaklı olarak bitirilemediğini belirten Sertel, "Ben bunu hep söylemiştim. 'Eşimle aşkımız Tire- Belevi yolunun tamamlanma süresi kadar uzun olacak' demiştim. Gerçekten bunlar beni doğruluyorlar. O yolda rant yok, para kazanamıyorlar. Yap-İşlet-Devret'e de sokmuyorlar. Devlet köylüye, işçiye gelince kıstığı gibi, rant olmayan yerden de kısıyor. 3 bakan ve 3 Karayolları Müdür eskitti o yol… İnşallah Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında düzelteceğiz bu yolu" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi