Haber / Faruk ÇARK

İzmir’in Bayındır ilçesinde ölüm kavşağı olarak anılan Sadıkpaşa Mahallesi Menderes Bulvarı üzerinde bulunan kavşak sürücülerin korkulu rüyası oluyor. Kavşak üzerinde meydana gelen kazalar ve can güvenliğinden endişe eden vatandaşlar önlem alınmasını istiyor. Birçok kazanın meydana geldiği kavşağa önlem alınmasını talep eden vatandaşlar başvurularından sonuç alamadıklarını, geri dönüş dahi yapılmadığını iddia ediyor.

Geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında Bayındır merkezden Furunlu Mahallesindeki evlerine motosiklet ile seyir halinde dönmekte olan 19 yaşındaki Ceyhun Orçin, karşı yönden gelen ve mezarlık dibinde bulunan tahliye yola girmek için manevra yapan traktöre çarparak olay yerinde feci şekilde can vermişti.

Meydana gelen trafik kazasının ardından çok geçmeden geçtiğimiz akşam saat 20:00 sıralarından aynı yerde aynı şekilde maddi hasarlı bir kazanın daha olması çevrede bulunan vatandaşları çileden çıkardı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çalışkan Çiçekçilik Sahibi Osman Molla “Burada kazalar çok oluyor. Daha yeni bir genç arkadaşımız vefat etti. Burada gençlerimiz gidiyor. Acil olarak trafik lambasının yapılmasını yetkililerden arz ve talep ediyoruz ” dedi.

Aynı yol üzerinde esnaf olan  Vanlı Çiçek Market Sahibi Veli Vanlı, “ Burada sorun şu bulvardan itibaren insanlar şehir içi olayının bittiğini zannediyor. Kaptırıp geliyorlar. Unutuyorlar burası hale şehir içi. Bakın burada iki tane tahliye yol var. Buradan birisi aniden dönebiliyor. Buradan birisi aniden çıkabiliyor. Bu defa ne oluyor. Birisi dikkat etmediğinde, ötekisi duramadığında kaza oluyor.  İki gün üst üste birisi ölümlü, diğeri maddi hasarlı, kaza oldu. Ve burada kaçıncı kaza oluşu. Geçtiğimiz aylarda da ölümlü kazalar oldu. Arada olan ufak tefek kazaları saymazsak 52 haftada 25 kaza oluyor. Birde biz şunu da belirttik bu alt yoldan çıkışta bu yolda mezarlığın dibinde kaldırım yok.

Kaldırım olmadığı için gelen araç, sıfırdan gelebiliyor. Buradan kişi de çıkacağı zaman, gelen aracı göremediği için aracın burnunu çıkarıyor. Sağa sola bakmak için burnunu çıkarıyor. Buraya mantıklı olan trafik lambasının yapılması. Mezarlığın dibine kaldırım olması burada ki duvarın kaldırılması gerekiyor. Mezarlık duvarları araçların birbirine olan görüş mesafesini engelliyor. Buraya ayna koymuşlar ama aynayı kimse dikkate almıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi