HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Kent Konseyi yürütme kurulu adına genel kurula katılan Başkan Mehmet Taşlı aldığı 17 oyla İzmir kent konseyleri birliği yürütme kuruluna seçilmeye hak kazandı.

Yapılan genel kurul sonrası İzmir Kent konseyleri birliği yürütme kuruluna katılanlar şöyle,

Asil Üyeler

1- Ödemiş Kent Konseyi: Mehmet Taşlı-17 oy

2- Menderes Kent Konseyi: İlkay Çiçek-16 oy

3- Foça Kent Konseyi: Özlem Temizel-15 oy

4- Urla Kent Konseyi: Hadi Başman-14 oy

5- Menemen Kent Konseyi: Sebahattin İpektepe-12 oy

6- Gaziemir Kent Konseyi: Ayhan Aksoy- 12 oy 

7- Aliağa Kent Konseyi: Cihan Pazarcı- 11 oy alarak İzmir kent konseyleri birliği yürütme kuruluna girerken, Yedek üyeler ise Narlıdere, Konak, Karşıyaka ve Buca Kent Konseyleri oldular.

Ödemiş Kent Konseyini temsilen Genel kurula katılan Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, “ 5 ay önce gerçekleştirdiğimiz Ödemiş Kent Konseyi seçimli genel kurulunda bu kutsal görevi aldığımızdan beri toplumun her kesimini birleştirecek barışı kardeşliğimizi pekiştirecek ilkelerle mümkünse kimseyi kırmadan İlçemize bölgemize insanımıza doğaya katkı yapmaya çalışıyoruz.

Bu amaçla hem ilçemizde hem İzmir genelinde Yürütme Kurulu üyesi arkadaşlarımızla beraber elimizden gelen gayreti gösterip Meclis ve Çalışma gruplarımızla bir arada çalışmalarımız devam edecek.

Gerçekleşen İzmir Kent Konseyleri Birliğinin seçimli genel kurul toplantısına katılırken aslında Yürütme kuruluna katılalım diye bir düşüncemiz de yoktu.

Çünkü İl merkezimize uzak oluşumuz bizi daha sonraki İl çalışmalarında katılım konusunda zayıf kalır mıyız tereddütüne düşürüyordu. Ancak Yürütme Kurulu seçimi geldiğinde İzmir’ deki Kent Konseyleri başkanları ve temsilcilerinin ısrarlı talepleri sonucunda aday olduk ve bu sonuç çıktı. Bu sonuç tabii ki çok güzel. Hem Kent Konseyimiz hem ilçemiz hem Küçük Menderes Havzamız hem de bölge insanımız adına gurur verici bir sonuç, Ancak bu sonuç ilave sorumluluklar ve görevler de getiriyor. Bu sonuçla ilgili kararımızı Yürütme Kurulumuz ve bileşenlerimizle bir araya gelerek belirleyeceğiz.

Genel Kurulumuzu gerçekleştiren Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu Başkanıma ve çok değerli Yürütme Kurulu üyeleri meclis ve çalışma grubu temsilcilerine, ayrıca Genel kurulumuza katılarak bizleri onurlandıran ve her zaman Kent Konseyleri ne destek olan Karşıyaka Belediye başkanımız Cemil Tugay beye teşekkür ediyoruz.

Ayrıca yerel gündem 21 ve ondan sonra Kent Konseyleri Birliğinin oluşum gelişim çalışmalarına destek olan görev yapan tüm eski yöneticilerine de şükran duygularımızı iletiyoruz. 8 Aralık’ da Ege Kent Konseyleri Birliği genel kurulu yapılacak. Bununla ilgili olarak da Kent Konseyimiz ve bileşenlerimiz ortak bir karar vereceğiz. İlçemizi temsilen İzmir’de aldığımız bu görev herkese hayırlı olsun" dedi.

Editör: Haber Merkezi