Ödemiş’ten kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarından 13 kişilik ilk grup ilahiler ve dualarla uğurlandı.
Ödemiş Müftülüğü’nün düzenlediği uğurlama töreni 02 Ekim 2011 Pazar günü ikindi namazından sonra İmam Hatip Camii avlusunda yapıldı. Merkez camilerinde görev yapan din görevlileri Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okudular.
Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç haccı anlatan bir konuşma yaptı ve sonunda dua yaparak şu hususları dile getirdi: “Haccın senaristi Allah ve oyuncular ise hacı adaylarıdır. 5 bin yıldan bu yana devamlı cemaati olan yer sadece Kabe’dir.  Kabe barışı sembolize eder. Trilyonlara hükmeden insan ile Somali’den bir fakir aynı safta yer tutuyor. Kabe’de protokol yoktur. İslam’ın doğduğu yerlere gidiyorsunuz. Mekke’de Allah’ın Medine’de ise peygamberimizin misafirlerisiniz. Sizlere tavsiyemiz otel ve pazarlarda o değerli vakitlerinizi geçirmeyiniz. Vakitlerinizi ibadetlerle geçiriniz. Hacı var gider gelir, hacı var alıp gelir, hacı var olur gelir. Siz olup gelenlerden olunuz. Sevdiklerinize sadece zemzem ve Rasülullah’tan selam getiriniz. Allah sizlere temiz gidip tertemiz gelmeyi nasip eylesin.”
Ödemiş Müftülüğü ile bu yıl 47 kişi hacca gidecekken, şirketler dahil 2011 yılında Ödemiş’ten hacca gidecek kişi sayısı ise 87 olarak belirtildi.
Editör: Haber Merkezi