Tarım ve Orman Bakanı’na çağrıda bulunan Serter "3 çiftçi kadınla uğraşmak yerine ülkede bitme noktasına gelmiş tarıma el atın" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyareti ile yeniden alevlenen ‘çiftçi’ tartışmaları bu kez de Ödemiş’ten yayılmıştı.

CHP Lideri, üç günlük ziyareti kapsamında Küçük Menderes Çiftçi Buluşması sloganı ile Ödemiş’te üreticilerle bir araya gelmiş ve buluşmada 3 kadın çiftçi kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunarak hükümeti eleştirmişti. Çiftçilerin söylemi sonrasında ise ilk önce Ödemiş AK Parti İlçe

Başkanlığı’ndan çiftçiler ile ilgili değerlendirmeler yapılırken, sonrasında ise Tarım ve Orman Bakanlığı ve AK Parti’nin üst kademeleri de CHP'ye tepki göstermişti.

SERTER: TARIMA EL ATIN

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ise tartışmaları TBMM’ye taşıdı. Dün gerçekleşirilen oturumda konuşan Serter, “Geçtiğimiz hafta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’deydi. Pek çok kesimle olduğu gibi çiftçilerle de buluştu.

Ödemiş çiftçi buluşmasında Ödemiş’in çiftçi kadınları konuştu ve iktidar çok rahatsız oldu. İzmirli çiftçi kadınlar “Çiftçileri, tarımı bitirdiniz. Geleceğimizi kararttınız, borç batağındayız.” dedi. Bir baktık ki Tarım Bakanlığı yememiş içmemiş bu kadın çiftçileri araştırmış “Hiçbir sorunları yok, Bakanlıktan destek aldılar.” Diye açıklama yapmış. Bakanlık çiftçilerin sorunlarını çözmek için bu hızla çalışsaydı neler olurdu sizler düşünün. Tarım Bakanına sesleniyorum: 3 çiftçi kadınla uğraşmak yerine ülkede bitme noktasına gelmiş tarıma el atın. Ülkede çiftçi sayısı 493 bine gerilemiş, hacizli tarım arazisi sayısı son altı yılda yüzde 101 artarak 3 milyon 700 bine ulaşmış durumda. Sudan’da büyükbaş hayvan adedi 130 milyon adetken Türkiye’de 17 milyon…” ifadelerini kullandı

Editör: Haber Merkezi