HABER: Süleyman GÜLEROĞLU

40 yayın evi ve 22 yazarın eserlerinin yer aldığı, 10 gün sürecek olan kitap fuarına Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, eşi Selma Eriş, CHP Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Feridun Azeroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, CHP Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kaya Görgülü ve çok sayıda davetli katıldı.

Yerel yönetimlerin temel görevlerinin yanında o şehrin kültür ve sanat hayatına lokomotif olmasını, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmasını bir eğitimci olarak önemsediğini belirten Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Her ne kadar pandemi koşulları son 2 yılda birçok etkinliği ertelememize sebep olsa da normalleşme ile birlikte biz de heyecan içerisinde etkinliklerimizi hayata yansıtmaya başladık. Ödemiş Belediyesi olarak her yaştan Ödemişli’ye hitap edecek geniş bir yelpazede farklı kültür ve sanat etkinlikleriyle hemşerilerimizi buluşturuyoruz.  Türkan Saylan Eğitim Merkezimiz, Sanat ve Kişisel Gelişim Atölyelerimiz, Yaratıcı Minikler Atölyelerimiz ve Gündüz Bakımevlerimizle Ödemişli çocukların eğitimine katkı sunmaya, bilgi ve becerilerini artırmaya gayret ediyoruz. Her yaştan Ödemişli’yi daha fazla okumaya teşvik etmeyi de bir görev biliyoruz. Ödemiş Kitap Günleri de bu hedef ve görevin bir parçasıdır. Uzun zamandır heyecanla hazırlandığımız, birbirinden değerli isimleri okuyucularla buluşturacağımız Ödemiş Kitap Günleri’ne öğrencilerimizin katılımı bizim için çok önemli. Çünkü biz, “Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir” diyen, hayatı boyunca 4 bine yakın kitap okuyan Mustafa Kemal’in öğrencileriyiz. Savaş meydanlarında dahi fırsat bulabildiği anlarda kendisini okumaya adayan, hayatı boyunca öğrendiklerini ve yaşadıklarını kaleme alıp kitaplar yazarak geleceğe ışık tutan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk okumaya olan tutkusunu şu sözlerle ifade etmiştir.

“Bizim çocukluğumuz fakirlikle geçti, elime iki kuruş para geçince bunun muhakkak yarısını kitaba verirdim. O zaman da böyle okurdum. Eğer aksini yapsaydım ben Atatürk olamazdım, Türkiye’yi bu hâle getiremezdim”

Mustafa Kemal’in öğrencileri olan bizlere de yakışan, daha çok okumak ve okumayı teşvik etmektir. Bu doğrultuda 2 Mart’a kadar devam edecek Ödemiş Kitap Günleri’nde birbirinden seçkin isimlerin imza günleri ve söyleşilerinin yanı sıra 40 yayın evi ve 22 yazar eserleriyle okumanın o bambaşka lezzetini hep birlikte yaşayacağız.

Ülkece zor günlerden geçsek de “Kitap kokusu” ile büyüyen, kitapla gelişen ve öğrendiklerini hayatta uygulama fırsatı bulan nesiller aydınlık geleceğimizin mimarları ve güvencesi olacaktır.

Okumak her yaşta güzeldir diyerek düzenlediğimiz Ödemiş Kitap Günleri’nin güzel bir başlangıç olmasını ve Ödemiş’in belleğinde geleneksel hale gelen ve her geçen yıl büyüyen bir organizasyona dönüşmesini diliyorum. Tüm hemşerilerimi, bu kitap bayramına katılmaya davet ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi