Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, MHP Ödemiş İlçe Başkanı Oktay Akıllı, İYİ Parti Ödemiş İlçe Başkanı Güven Kılıç, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Aydın yapılan yayın sonrası kınama mesajı yayınladılar. Ödemişli birçok vatandaşında tepki gösterdiği paylaşım sonrası bu durum İzmir’de yayın yapan diğer haber sitelerinde de yer aldı.

“BELEDİYEMİZİN BU HUSUSTA GEREKENİ YAPACAĞINDAN HİÇ KİMSE ŞÜPHE ETMEMELİDİR”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Sosyal medya üzerinden yayın yapan bir basın kuruluşundaki programda Belediyemiz bünyesindeki Mutahhar Şerif Başoğlu Huzurevi'ndeki değerli büyüklerimizle ilgili gelişen bir diyalog, sarf edilen sözlerle maksadını aşan yakışıksız bir noktaya ulaşmıştır.

Belediyemizin ev sahipliğinde tüm Ödemiş halkına emanet olan değerli büyüklerimizi talihsiz şekilde espri konusu yapmaya çalışmanın izahı olmadığı gibi büyüklerimizin kişilik haklarını savunmak da yine hepimizin görevidir. Belediyemizin bu hususta gerekeni yapacağından hiç kimse şüphe etmemelidir.

Basın ve ifade özgürlüğü ile açıklanamayacak bu üzücü duruma yol açanların ulu çınarlarımız Huzurevi sakinlerimiz başta olmak üzere tüm Ödemişlilere bir özür borcu bulunduğunu da önemle hatırlatırız.”

“BU AHLAKSIZ YAKLAŞIMDAN ÖTÜRÜ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, “Sosyal medyadan yayın yapan TV 9 Kanalı’nda, Ödemiş Mutahhar Şerif Başoğlu Huzurevinde’ki değerli büyüklerimize, ağıza alınmayacak, toplumsal ahlaka aykırı söylemlerde bulunan ve ardından kahkaha atan sunucu Sevcan Çiftçi Şad’ı ve kanalı kınıyoruz. Kendine ‘Gazeteci’ diyen bir kişinin yaptığı; gaf değil, alenen büyüklerimize karşı yapılmış bir hakarettir.

Bunun hiçbir şekilde ‘Basın özgürlüğü’ ve ‘Fikir özgürlüğü’ ile ilgisi yoktur. Asla kabul edilemeyecek, ahlaksız yaklaşımla, bizlere yol gösterici olan çınarlarımıza yönelik ortaya konulmuş ağıza alınmayacak sözler sarf etmiştir. Olayın hemen ardından teşkilatlarımız, vatandaşlarımız adına, kıymetli büyüklerimize dönük bu ahlaksız yaklaşımdan ötürü suç duyurusunda bulunmuştur. Yaşanan bu olayın takipçisi olacağımızı bildiririz.”

“TOPLUM ÖNÜNDE OLAN ARKADAŞLAR İFADELERİNE DİKKAT ETMELİ”

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, “Basın ve ifade özgürlüğü ile açıklanamayacak çok üzücü bir durum yaşanmış. Huzurevindeki yaşlılarımızı fazlasıyla rencide eden bu durumu üzülerek izledim. Bu konuda toplumun önünde olan arkadaşların daha titiz davranmasını bekliyorum. Belediyenin ev sahipliğinde ki bir kurumda, kamu hizmet alanındaki ifadeye özen gösterilmeli. Büyüklerimizin kişilik haklarına savunmak ve saygı göstermek hepimizin ortak görevidir.. Onlar, bizlerin zenginliğidir...”

“BU KELİMELERİN AFFI YOKTUR”

MHP Ödemiş İlçe Başkanı Oktay Akıllı, “Yayıncılık adı altında yapılan programda Ödemiş Mutahhar Şerif Başoğlu Huzurevinde ki saygıdeğer büyüklerimize ahlaksızca kelimeler kullanan TV 9 sunucusunu kınıyoruz.

Huzurevinde ki yaşlılarımıza karşı kullanılan kelimelerin affı yoktur.

Tamamen ahlaktan uzak bir konuşma ile değer verdiğimiz huzurevi sakinlerimize karşı kullanılan bu kelimeler karşısında sessiz kalmıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Ödemiş İlçe Başkanlığı olarak kendilerini kınıyoruz”

“DEĞERLİ BÜYÜKLERİMİZİ SEVİYESİZ, TALİHSİZ ŞEKİLDE ESPRİ KONUSU YAPMAYA ÇALIŞMANIN İZAHI OLMADIĞI GİBİ MİZAHI DA YOK.”

İYİ Parti Ödemiş İlçe Başkanı Güven Kılıç, “Belediyemiz bünyesindeki Mutahhar Şerif Başoğlu Huzurevi'ndeki kıymetli büyüklerimizle ilgili maksadını aşan, basın ve ifade özgürlüğü ile izah edilemeyecek söylemlerde bulunan kişiyi Ödemiş İYİ Parti İlçe Başkanlığı olarak esefle kınıyoruz.

Değerli büyüklerimizi seviyesiz, talihsiz şekilde espri konusu yapmaya çalışmanın izahı olmadığı gibi mizahının da olamayacağını hususunda hassasiyet gösterilmesi; aksi takdirde kendisine en ağır şekilde tepki verileceğini bildiririz.

Söz konusu nahoş eylemi gerçekleştiren kişinin Huzurevi sakinlerimize yönelik bir özür borcu bulunmaktadır. Bu konuda iradesini takip ettiğimizi kendisine bildiririz.”

“AHLAKSIZCA DAVRANIŞINI KINIYORUZ.''

AK Parti Ödemiş Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Aydın, sosyal medya hesabında olaya tepki göstererek şunları söyledi, ''Tv9 İzmir MUHABİRİNDEN  Utanç verici sözler.  Aleni olarak Ödemiş Huzurevindeki nenelerimize ve dedelerimize ahlaksızca sözler söyledi. Bunlara dur diyen yok mu? Bu ahlaksızlık bu terbiyesizlik bu utanç karşısında susacak mıyız? Orada ki neneler dedeler hepimizin nenesi dedesi. Bu yapılan  terbiyesizliği  ahlaksızca davranışını kınıyoruz.''

Editör: Haber Merkezi