Yıl boyunca gıda denetimlerini düzenli olarak yapan Ödemiş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimlerini sıklaştırdı.

Zabıta Müdürlüğünce oluşturulan ekipler ilçemizde bulunan ekmek ve simit fırınları başta olmak üzere gıda imalathanelerinin denetim çalışmalarına ağırlık veriyor. Gerçekleştirilen denetimlerde, işyerinin genel temizliği, gıdaların son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, depolanması, çalışan personelin kıyafetleri kontrol edilerek, işletmecilere uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verilerek, tespit edilen eksiklerin giderilmesi için de uyarılarda bulunuluyor. 5 temmuz 2013 tarihinde Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe giren “Hijyen Eğitimi Yönetmeliği”  kapsamında bulunan işyeri çalışanlarının hijyen eğitimi belgesi alması zorunlu olup; çalışanların bu belgeyi alıp almadıkları da yapılan kontroller arasında yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, “Gıda sektöründe faaliyet gösteren imalathaneleri, fırınları periyodik olarak denetleyen Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz özellikle hijyene ve imal edilen ürünlerin gramajlarının uygunluğuna dikkat ediyor. Halkımızın yediği ekmeğin, pidenin, simitin sağlıklı koşullarda imal edilmesi için belediye olarak gerekli denetimler yapılmaya devam edilecektir” dedi.

Yapılan uyarılara rağmen, yasa ve yönetmelik hükümlerine aykırı olarak faaliyet gösteren, halk sağlığını hiçe sayarak önemsemeyen, gerekli hijyen koşulları taşımayan işyerlerine gerekli idari yaptırımlar uygulanıyor.

 

Editör: Haber Merkezi