Ödemiş Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Ödemiş Müftülüğünün önderliğinde, Köşebaşı Camii’nin alt bölümünde, ilköğretim çağındaki 20 çocuğa tekvando kursu veriliyor. Profesyonel Tayland boksu, tekvando ve kick boks antrenörü, aynı zamanda kick boks dalında İzmir Bölge Sorumlusu Levent Dereboylu, çocuklara tekvando eğitimi veriyor. Ödemiş Köşebaşı Camii’nde gerçekleştirilen kurslarda Levent Dereboylu, Ödemiş’in yeteneklerini arıyor. Cuma ve pazartesi günleri 13.00 ve 16.00 arasında spor derslerinin verildiği kursa, ilkokul çağındaki yaklaşık 20 çocuk katılım sağlıyor.

Ödemişli yetenekleri Türkiye şampiyonalarına göndermek istiyorum

Geçmiş yıllarda yetiştirdiği gençlerin büyük başarılara imza attığını belirten Dereboylu, “ Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar, verdiğimiz eğitimlerle büyük başarılar yakaladık. Buradaki amacımız Ödemiş’in yeteneklerini ve gençlerine verdiğimiz eğitimler sonucunda başarılı olanları, Türkiye şampiyonlarına dâhil etmek istiyoruz. Daha önceden elde ettiğimiz başarının devamını istiyorum. Önceki dönemlerde Torbalı ve Beydağ’dan kick boks kabir dalında 2 genç arkadaşımız Türkiye şampiyonu oldu. Daha sonra İspanya’da şampiyonalara katılan bu arkadaşlarımız Avrupa 3.lüğü başarısı elde ederek ülkemize döndü.

Destekler gençlerimizin başarılı olmasını sağlar

Desteklenen spor dallarında başarının, kaçınılmaz bir sonuç olduğunu belirten Dereboylu, “İlk etapta aldığımız destekten memnunuz. Desteğin her zaman verilmesini, burada yetiştireceğimiz gençlere kolaylıklar sağlayacaktır. Bir öğrencimiz dahi başarılı olup milli takıma geçme şansını yakalarsa, aylık bin lira gibi bir ücret alıyor. Spor hayatını hem bu şekilde sıkıntı çekmeden devam ettirme şansı yakalıyor. İlerleyen zamanlarda Ödemiş Belediyesi’nin de desteğini bekliyoruz. Ödemiş’ten şampiyonalara göndereceğimiz yetenekli gençler çıkartabiliriz. Başarıları Ödemişli gençlerimizle de yaşayabiliriz. Burada çocuklarımız bütün kuşakları alana kadar devam etmeyi düşünüyorum“ dedi.

 Ödemiş’te bayrağı teslim edeceğim bir çalıştırıcı yetiştireceğim

Antrenör Levent Dereboylu,“Antrenör yetiştirip bayrağı ona teslim etmek istiyorum. 18 yaşından büyük katılımcılara da yetenekleri doğrultusunda yardımcı oluyoruz. Örneğin hakemlik konusunda gözlemleri ve yetenekleri iyi olan arkadaşlarımızı hakem olmaları için yetiştiriyoruz“ dedi.

Bu spor dalları bayanların özgüvenini yükseltiyor

Bayanların bu tür spor dallarında önemli işlere imza attığını belirten Dereboylu,“ Kendine özgüveni olan ve yetenekli bayan arkadaşlarımızın başarılarını birebir görüyorum. Türkiye’de ve Avrupa’da derece alan bayan sporcularımız bizleri çok mutlu ediyor. Bayanlar bu dallarda başarı elde ettiği zaman özgüvenleri yükseliyor.

Aynı zamanda kendi organizasyonlarını düzenlediklerini belirten Levent Dereboylu, önümüzdeki günlerde Isparta’da düzenlenecek Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler kick boks şampiyonasında İzmir sporcularından sorumlu olduğunu belirtti.   

Editör: Haber Merkezi