HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Törende, Bayındır Kaymakamı ve Ödemiş’e vekâlet eden Mehmet Ali Öztürk’  Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Cumhuriyet savcısı Ahmet Tayyip Dikici,  Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu’nun Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı Okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şube Başkanı Selahattin Aktaşoğlu yaptı.

Aktaşoğlu, “Bugün Türkiye Cumhuriyetinin yanı sıra Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin varoluş mücadelesinde ve iç güvenlik harekâtı sonucunda kazanılan gazilerimizi onurlandırdığımız gündür. Vatan için toprağa düşmüş,  vatanı için kanını akıtmış hayatının baharında “Vatan” demiş, “Bayrak” demiş elini, kolunu, bacağını, gözünü ülkesine ve milletine feda etmiş Mehmetçiklerimize vefa günüdür. Sizler en Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan ülkemizi bugün dünden olduğundan daha fazla, iç ve dış düşmanlarımızın yoğunlaşan tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki, Türk halkının azim ve kararı, her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza denk yaşatmaya muktedirdir. Vatanın bütünlüğü uğrunda akan kanların hesabının mutlak suretle sorulacağından eminiz”

  “Sevgili gençler, yarın vatanın savunması sizlere emanet edildiğinde bu konudaki sorumluluğu tam anlamıyla yerine getireceğinize ve ecdadınızı layık olacağınıza inancımız tamdır.

Dün olduğu gibi bugünde, aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız.

Sizler akıttığınız kanınız, feda ettiğiniz kolunuz, bacağınız gözünüzle bu değerlerin yaşayan gurur abidelerisiniz Dünyanın en hassas ve elde bulundurulması en zor bölgelerden birinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik yapısıyla bölgesinde bir istikrar unsuru ve uluslararası toplumun saygın ve örnek bir üyesi olarak, birlik ve beraberliğin bütün tehditlere rağmen sürdürülebiliyor. Ve bu güzel topraklarda bağımsız onurlu yaşayabiliyor ise bunu aziz şehitlerimize ve siz gazilerimize borçludur”

Milletimiz, atalarımızdan miras kalan kadim gaza anlayışla bugün de istiklaline ve istikbaline yönelen tüm tehditlere karşı koymaktadır. Askerlerimizin, polisimizin ve güvenlik koruyucularımızın terörle kahramanca mücadeleleri ve tüm fertleriyle milletimizin 15 Temmuz’daki direnişi bunun en güzel örneğidir. Bu millet gazi millettir” .

Bu duygu ve düşüncelerle bu kutsal toprak üzerinde bağımsız ve onurlu yaşamamızı aziz şehitlerimize ve siz kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinciyle, başta ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan gazilerimize ve onların değerli ailelerine saygılar sunarım”

Güney Kore Devlet Kanalı Muhabiri Byung İn, “ Bugün gaziler günü olduğu için bir Koreli olarak tüm gazilere ve sizlere teşekkür etmeye ve törene katılmaya geldim. Kore savaşında ülkemizi kurtarmak için tüm gücünüzle savaştığınız için teşekkür ediyorum.  Ama maalesef ki son zamanlarda sağ kalan gazilerimiz rahmetli olmuştur. Ben Torbalı’ya geldiğimde yaklaşık 10 kadar bir gazimiz vardı. Fakat şu an sadece 3-4 kişi kaldılar. Ben o 10 kişiye teşekkür etmek istesem de edemiyorum.  Bu çok üzücü bir durumdur.

Bu yüzden ben şu anda size sadece iki şey söylemek istiyorum. Ben Koreli olarak siz ise Türk olarak tüm gazilerimizin feda ettiklerini unutmamamız lazım tören sonrası 2 hasta Kore gazisini ve Kıbrıs gazisini ziyaret etmek ve ellerini öpmek istiyorum. Gazilerimize devlet destek vermektedir. Ama ondan öte daha önemli olan bizim gazilerin fedakârlıklarını unutmamamızdır. Ben çok geciktim ama yine de teşekkür edeceğim ve asla unutmayacağım.

Ben aynı zamanda Türk gençlerin de gazilerin fedakârlıklarını unutmamaları gerektiğini düşünüyorum.  Fakat benim tanıştığım çoğu gençler hem Kore savaşını hem de Kıbrıs savaşını unutmuşlar. Hiç ilgileri yok bu savaşlar hakkında bilgileri yok.

Kore Savaşında Türkiye’den en fazla asker gönderen ilçenin  Ödemiş olduğunu biliyor musunuz? Bu yüzden ben Ödemiş’i daha çok sevmeye başladım. Ve öncelerinden daha fazla ilgi duymaya başladım. Bugün de böyle önemli yere davet eden sizlere teşekkür ediyorum. Ben gelecek senelerde de buraya gelmek istiyorum. Ve gazilerimizle, torunlarıyla tanışmaya devam etmek istiyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi