Türkiye’nin ünlü gaz beton firmalarından AKG, Ödemiş’in müteahhit ve inşaat firmalarına gaz betonu anlattı.
Seminere Ödemiş Belediye Meclis Üyesi ve mimar Mualla Akgün, Ödemiş’te faaliyet gösteren inşaat firmaları, inşaat mühendisleri ve işadamları katıldı.
Katılımcılara gaz betonun kazandırdıklarını anlatmak için kürsüye gelen AKG Gaz Beton firmasının Uygulama Müdürü Uğur Uzgan yaptığı konuşmada öncelikli olarak katılımcılara teşekkür etti ve şunları söyledi:
“Gaz beton öncelikle sizlere zamandan ve işçilikten kazandırır. Evet bilindiği gibi tuğlayla karşılaştırıldığında fiyat biraz yüksek kalır. Ama yalıtımı, kullanılan çimentoyu hesaba kattığımızda maliyeti, tuğladan daha düşük seviyeler iner.”
Bina ve inşaat işlerinde kullanılan gaz betonun depremde zararı hafifleteceğini vurgulayan Uzgan şu sözlerle konuşmalarını tamamladı.
“Bilindiği gibi doğal afetlerin başında gelen deprem, Türkiye’nin gerçeği oldu. Evet, belki depreme engel olamayız. Ama önlemlerimizi alırsak daha az hasarla kurtarabiliriz. Gaz betonun depremde daha az hasarlar aldığını bilenimiz belki çok azdır. Ben şöyle size aktarıyım. Depremin yaşandığı esnada, yaşanan sarsıntı, ağır bulduğu binaları, alıp götürürken, hafif yapıları çok fazla etkilemiyor. Gaz betonun yapı itibariyle hafif olması, bu zararları önlemede yeterli kalıyor. Ben firmam ve şahsım adına beni dinlediğiniz ve katıldığınız için teşekkür ediyorum.”
Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması sonrasında seminer son buldu.
Editör: Haber Merkezi