Eğitimci yazar Sait Çamlıca, Ödemiş Müftülüğü konferans salonunda ilçede görev yapan 220 din görevlisine "İnsan Gelişimi" konulu konferans verdi. Açılışta bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Mustafa Bilgiç şunları söyledi: "Kurum olarak bizler halkımızı dini konularda aydınlatmakla görevliyiz. Ayrım gözetmeden kuşatıcı bir anlayışla tüm toplum kesimlerine ulaşmanın gayreti içerisinde olacağız. Din hizmeti sunan insanlar olarak ailelere ve gençlerimize ulaşmak ve problemlerine çözüm bulmak durumundayız. Aile yapımızın korunması ve güçlendirilmesine yardımcı olmak, aile problemleri konusunda talep edenlere dini aydınlatma yapmak, çocukların pedagojik durumlarına uygun dini programlar yapmak, anne-babaları eğitim konusunda uyarmak durumundayız. Sahasında uzman kişileri halkımızla buluşturacağız. Bu gün siz değerli meslektaşlarımız ile başlangıç yapıyoruz. Her şeyin kaynağı bilgidir. Kur'an'ın ilk emri de okudur. Burada okumak sadece kitap okumak anlamında değildir. Hayatta gördüğümüz, işittiğimiz, fark ettiğimiz her şeyi okumaktır. Kendimizi geliştirmeliyiz"
İmam hatiplerin yetişme koşullarını ve eğitici öğretmenlerin durumlarını sorgulayan Çamlıca da günümüz eğitim sisteminde de gözden geçirilmesi gereken çok şeylerin olduğunu, zamanın çocukları gibi günümüz çocuklarını ve gençlerini önemsemeyen kişilerin, asıl sorunun gençlerde ve çocuklarda olmadığını, sorunun onları anlamakta zorlanan kişilerde olduğunu söyledi.
Hayatı düzgün okumamızın gerekir diyen Çamlıca, "Eğer okumaz isek hayat hepimizin canına okuyacağını, akşamları aile olarak kendimize en az 20 dakika okuma saati programı yapmamız gerekir" şeklinde konuştu.
Mesleklerde başarılı olabilmek için meslek sevgisinin olması gerektiğini söyleyen Çamlıca, her işin başında insanı sevmenin önemli olduğunu, Kuran'ın sadece Arapça metnini değil mealini ve tefsirinin de muhakkak okunması gerektiğini belirterek, "20-30 yıldır namaz kılan birisine Fatiha suresini günde kırk sefer okumasına rağmen anlamını sorsanız bilmez ama asıl dindarlık bu şekilde olan dindarlık değildir. Okuduğumuz surelerin anlam ve manalarını da bileceğiz. Burada Allah bizlere neler diyor bunu anlamalıyız" dedi.
Editör: Haber Merkezi