DAF ünitesi tamamlandığında Türkiye’de ilk defa bir ilçe belediyesi tarafından uygulanmış olacak.
Ödemiş Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin mandıra atık sularını arıtmaması nedeniyle Ödemişli mandıracıların birleşerek yaptırmakta olduğu ön arıtma tesisinin DAF ünite beton yapısı çalışmalarına başladı.
Ödemiş Atıksu Arıtma Tesisi’nin kabul edebileceği kirlilik değerine düşürülerek ön arıtma tesisine alınacak olan kirli sular için Ödemiş Belediyesi koordinasyonunda, ilçede bulunan mandıra işletmeleriyle çalışmalar başlatılmış ve 1 Ekim 2010 tarihinde protokol imzalanmıştı.
Ödemiş Belediyesi’nden yapılan açıklamada proje kapsamında her bir mandıradan tek tek bağlanacak olan kolektör hattı, pompa istasyonları, denge tankları ve DAF ünitelerinden oluşan toplama ve mekanik ön arıtma tesisinin yapıldığı vurgulandı. Açıklamada boru hattının tamamlandığı belirtilirken, atıksu terfi pompası ve tankları ile DAF üniteleri çalışmalarının devam ettiği bildirildi.  
Açıklamanın devamında ise DAF ünitelerinin yerleşeceği ve peyniraltı sularının düzenli olarak arıtma tesisine gönderileceği betonarme deponun temel betonlarının atıldığı, perde betonlarının imalatının tamamlanmasının ardından DAF ünitelerinin monte edileceği ve böylece peyniraltı yıkama sularının ön arıtma işleminin gerçekleşeceği ve Organize Sanayi Bölgelerinde uygulanan bu sistemin kent boyutunda ilk kez Ödemiş’te uygulandığı kaydedildi.
Editör: Haber Merkezi