HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Adliye Binası önünde düzenlenen törene Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca,  Millet İttifakı Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, CHP Belediye Meclis Üyeleri ve Avukatlar cüppeleriyle katıldılar.

Burada düzenlenen tören Adliye önünde bulunan büste İzmir Barosu Avukatların çelenk bırakması ile başlarken, daha sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Avukat Erdem Boyacı, “ Avukatlar adına konuşabilmek kolay değildir. Baskı, sindirme, ötekileştirme, hırsızlık, haksızlık, ayrımcılık, silah ve şiddet her nereden ne amaçla gelirse gelsin Avukatlar buna karşıdır.  Her türlü sorun hukuk çerçevesinde çözülmeli, adliyeler kavga yeri değil, adalet getirmesi gereken yerlerdir. Hukukun işlemediği ve hukukun üstün tutmadığı ortamlarda kaos olur. Kaos olan yerde adalet işlemez.  Adalet işlemezse kaos büyür. Avukatlar hukukun üstünlüğüne insan hakları ve hukuk devleti ilkelerine benimsemiş çağdaş hukuk sistemlerinde bağımsız yargını temel unsuru ve üç saç ayağından biridir. Avukatlar olmazsa savunma hakkından, yargı bağımsızlığından hukuk devletinden söz edilemez. Avukatlar olmazsa adaleti şüphe ile bakarsınız. Adalet duygusu ve ihtiyacı toplumların en temel tutkalıdır. 

Avukatlar aleyhine konuşabilmekte kolay değildir. Avukatın üstünü ararsanız. Cebinden sizin mektubunuz. Çantasından sizin dosyanız çıkar. Avukatı adliyeden çıkartırsanız ülkeden hukuku, adaleti çıkarırsınız. Avukatın diğer yargı mensubu hakimler ve savcılar mesleğinin kamusal özelliği vardır. Bu kişisel bir hak değildir. Mesleğini gereği gibi yürütebilmesi hukuk ve adaleti sağlayabilmesi hakkınızı savunabilmesi içindir. Herkes görevini laikiyle yaparsa sorunlarımız en aza iner. Avukatlık mesleği doğası gereği güç odaklarına karşıdır. Çünkü mağduru savunur. Hakkı ihlal edileni savunur. Adalet her gün, Avukat bir gün herkese lazım olabilir. Avukatlar esir kullanmadılar. Ama efendileri de olmadılar demiştir Moriel evet avukatlar adına konuşabilmekte kolay değildir. Hepimizin Avukatlar günü kutlu olsun”

Editör: Haber Merkezi