Yapılan  törene  Ödemiş Kaymakamı   Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet  Eriş, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcı Vekili Savcı  Mahmut Ördü, Ödemiş  Adliyesi  Adalet Komisyonu Başkanı  Aydın Uyan, Ödemiş  Askerlik Şubesi Başkanı Personel  Asteğmen  Efekan  Güleç, Ödemiş Emniyet Müdürü Hasan Özge ve  siyasi parti  ve  kamu  kurum temsilcileri katıldı.

 Törende,  çelenklerin  Atanın  huzuruna  konulması, bir  dakikalık  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının  okunması ardından  günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Ödemiş Askerlik Şubesi  Başkanı   Asteğmen  Efekan Güleç yaptı.

 Günün mana  ve önemini  anlatan  konuşmayı gerçekleştiren  Ödemiş Askerlik  Şubesi  Başkanı  Asteğmen  Efekan  Güleç Ulu Önder  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında, Türk Milletinin hürriyet aşkı ve vatan sevgisiyle kazandığını ifade ederek “30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 98. Yıl Dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Milli birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihi bir ispatı olan 30 Ağustos Zaferi; milletimizin tarih boyunca var olan bağımsızlık inancının, vatan ve bayrak sevgisinin ölümsüz bir ifadesi, Türk Ordusu'nun da disiplin ve kahramanlığının göstergesidir” dedi.

  Ödemiş  Hükümet Meydanı  önündeki  ilk törenden  sonra Ödemiş  Zungurlu Mezarlığında şehitlik  ziyareti  gerçekleşti.

Editör: Haber Merkezi