23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ödemiş'te de törenlerle kutlandı. Coşku ve renk selinin hâkim olduğu törenlerde çocuklar dünyanın tek çocuk bayramını kutlamanın mutluluğunu yaşarken, cumhuriyet ve bağımsızlık ateşinin ilk kıvılcımı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 92. kuruluş yıldönümünde ulusal egemenliğe vurgu yapıldı.
Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ve ardından saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan 23 Nisan kutlama programı Saraçoğlu Stadyumu'nda sürdü. Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu stattaki törenlerde öncelikle halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. İstiklal Marşı'nın coşkuyla okunmasının ardından Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.
Ünlü'nün konuşmasının ardından Ödemiş İlköğretim Okulu öğrencisi Beyza Nur Kandemir “Bayramınız Kutlu olsun” şiirini okudu. Bu coşkulu şiirin ardından Anafartalar, İstiklal, Ödemiş, Zafer İlköğretim okulları ve Dünya Koleji öğrencilerden oluşan 300 kişilik koro şarkılar seslendirdi. Anafartalar minikler müzik grubu gitar ve elektronik gitar işliğinde şarkılar söylediler. Şarkılara takiben Ödemiş okullarının halk oyunları ekipleri oyunlarını sahneledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle çeşitli ülkelerden gelen öğrenciler yöresel danslarını sergiledi.
Romanya, İtalya, Polonya ve Bulgaristan’dan gelen öğrenciler yöremizden sergiledikleri dansları ile de büyük alkış topladı. Tören, geçişinin ardından 23 Nisan törenleri tamamlandı.
Editör: Haber Merkezi