HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle organize edilen festivalde üreticinin zahmetli hasat dönemi sonucunda elde ettiği ürünler vitrine çıktı.

Kemer Mahallesinde yapılan festivale CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy ve eşi, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve eşi, Ödemiş Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hüsnü Korkmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, CHP Kadın Kolları, Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Odası Başkanı Hülya Çavuş, Muhtarlar ve Kemerliler katıldı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Bozdağ’ın eteği, 1170 Metrede bize ev sahipliliği yapıyor, ne için çünkü bu güzel bereketli topraklar, burada bunu işleyen, Birgi, Hacıhasan, Kemerli, Yılanlı mahallesiyle değerli çiftçi arkadaşlarımızın el emeği göz nuru tam da hasat zamanı öncelikle ürünümüzün bereketli olmasını diliyoruz. Bu yıl biraz hasat az ama hiç değilse para verimi güzel olsun. Oradan dengeyi sağlayalım. Bereketini görün ailenizle çoluk çocuğunuzla inşallah iyi şekilde harcamakta nasip olsun. Değerli Kaymakamım bu dağlar bize Allah’ın bahşettiği güzel değerli dağlar burada geçmiş yıllarda altın aramak içinde antenlerin ve yarığın olduğu yerde bir girişim vardı. Ama Birgililer, Kemerliler bu bölgenin insanları dediler ki buranın altını Kestane biz onu biliyoruz. Binlerce yıldır Allah’ın verdiği bu verimli topraklarda, arazi de asırlık kestanelerimizin nimetini bu bölgenin insanı yiyor. Yani altıncının buraya gelip kazıp daha sonra Tire’de işlemesi gibi durum vardı ki asıl altın alanlarımızı yok ettikten sonra geriye bir şey kalmayacaktı. Biz de bu altınlarımıza sahip çıkma adına Kestanemize, Cevizimize, Barbunya, taze fasulyemize, elmamıza ne nimet varsa sahip çıkma adına festivalimizi burada ikinci kez düzenliyoruz. Geçen yıl ne yazık ki pandemi izin vermedi. Önemli olan önce sağlık dedik. Kısmet olur önümüzdeki yıllarda da tekrarlarız dedik. Tabii bu günlerde Cumhuriyet haftası Cumhuriyetimizin 98.yılını hep birlikte kutladık. Bu günümüzü sağlayan bizleri bu günde bu güzel etkinliklerde buluşmamızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk onun silah arkadaşları kahraman gazilerimiz onlara çok şeyler borçluyuz. Toprak eğer üzerinde özgürlüğüyle, Bayrağı dalgalanarak altında hür bir şekilde yaşıyorsak ve bize bu günlere bırakan değerli Atalarımıza, şehitlerimize, gazilerimize sevgiyle yad edebiliyorsak onların bu ülkenin bu haliyle en değerli şekilde bırakmalarının da bedeli olarak biz de onlara anılarına sahip çıkıyoruz. İnşallah Cumhuriyetimizin 100. Yılında da çok daha büyük bir şekilde hem Cumhuriyetimiz de hem kestanemizin bereketini kutlarız diye düşünüyorum. Bugün de bizi yalnız bırakmayan Ödemişlilere bu bölgenin bütün mahallerine, insanlarına, Özellikle kadınlarımız meydanları doldurmuşlar onlara da yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy ise konuşmasında ürünün bereketli ve hayırlı olmasını diledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Orkestrası katılımcılara birbirinden güzel şarkılarıyla eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi