Ödemiş Kaymakamlığı nezdinde, Ödemiş Hatipoğlu Hasan Erdem Ortaokulu tarafından hazırlanan anma etkinliğine Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Tugan Sarıca, Ödemiş Belediye Başkan Vekili Mustafa Turan,  kamu kurum ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Program kapsamında, çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, günün mana ve önemini anlatan konuşmanın Ödemiş Hatipoğlu Hasan Erdem Ortaokulu Müdürü Onur Altın tarafından sunulması, Atatürk ile ilgili şiirler programda yer aldı.

 Ödemiş’te Atatürk’ü Anma Etkinliği töreni kapsamında  günün mana ve önemini anlatan konuşmayı gerçekleştiren  Ödemiş Hatipoğlu  Hasan Erdem Ortaokulu Müdürü Onur Altın,  “Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu ve Çağdaş Türkiye'nin mimarı olan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünü anmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Bugün O'nu anmak için sıradan bir gün değildir. Bugün, karalar bağlama günü hiç değildir. Bugün O'nu daha iyi anlamak, O'nu takip edebilmek, O'nun gibi ileri görüşlü ve vatansever olabilme günüdür. Büyük Önder Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikal edişi şüphesiz ki Türk milletini derin bir Üzüntüye boğmuştur. O'nun apansız ayrılışı bütün Türk halklarını da derinden etkilemiş, dünya üzerinde geniş bir yankı uyandırmıştır. Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri yanında büyük bir komutandır aynı zamanda, Türk Kurtuluş savaşına yön vermiş, milleti ile birlikte "ya istiklal ya ölüm“ parolası ile hareket ederek, zaferin kazanılmasında en büyük sahibi olmuştur. Büyük Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan birçok devrimler gerçekleştirmiştir” dedi.

Editör: Haber Merkezi