HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş'te yaşayan ve İzmir Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesinde lösemi tedavisi gören, 5 yaşındaki Ayten Oruç ve minik Öykü Arin ve tüm lösemi hastaları için Atatürk İlkokulu'na kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Geçtiğimiz günlerde Ödemiş'teki İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve vatandaşların İZSU şantiyesinde minik Öykü Arin ve tüm lösemi hastaları için kan bağışında bulunmasının ardından, bu kez de Atatürk İlkokulu'nda kök hücre bağışı ve kan bağışı için stant kuruldu. Atatürk İlkokulu kan ve kök hücresi vermek isteyenlerle dolarken, Bir gün olarak belirlenen bağış halkın ve özellikle gençlerin yoğun ilgisi yüzünden 2 güne çıkarıldı. 3 yıldır devam eden Atatürk okulundaki kan ve kök hücresi bağışı, 2 çocuk için çoğunlukla kök hücresi bağışına dönüştü. 

Atatürk İlkokulunda düzenlenen Kök Hücre bağışında 173 kişiden alınırken, 131 kişiden de kan bağışı yaptığı öğrenildi. Düzenlenen kan bağışı ve Kök hücre bağışı kampanyasına Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe Spor Kulüplerinin Ödemişteki taraftar dernekleri de yoğun ilgi gösterdiler. Kampanya Bugün saat 09.00 tekrar başlayıp saat: 18’e kadar devam edecek.

Editör: Haber Merkezi