Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nde görevli polis memurları Zafer İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileriyle buluştu. Polisler anasınıfı öğrencilerine çizgi film karakterlerinden oluşturulan, polisin görevlerini anlatan ve polisi tanıtan bir sunum izlettirdiler.
Okulun konferans salonunda düzenlenen, polisi tanıtan ve miniklere kaybolma ihtimali karşısında veya yalnız olduklarında ne yapmaları gerektiğinin anlatıldığı eğlenceli sunumda polisler, anasınıfı öğrencilerine ikramlarda bulundular ve üzerinde ‘Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ yazan balonlar hediye ettiler.
Çizgi film karakterlerinden oluşan ve çeşitli bilgilendirmelerin yer aldığı anlatımlı sunumu cankulağıyla dinleyen minik öğrenciler daha sonra polislere merak ettikleri soruları sordular. Anasınıfı öğrencileri sorular yönelterek içlerinden bazıları da polis olmak istediklerini ifade ettiler
Konferansta; Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, şüpheli kişilere karşı nasıl davranılacağı ve yapmaları gerekenler, arkadaş ilişkileri ve arkadaş seçiminde dikkat edilmesi gerekenler, zararlı alışkanlıklardan korunmak için yapılması gerekenler, suç ve suçtan korunmanın yolları ile 155 (ücretsiz) Polis Hattı hakkında bilgilendirmede bulundu.
Editör: Haber Merkezi