HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Birincilik, ikincilik, Üçüncülük, Türkiye ikinciliği ve Türkiye üçüncülüğü ile dönen Ödemişli sporcular Evin Kaya, İpek Yurdakul, Nefes Isırcı, Alya naz Çakır, Rüzgâr, Seval Hasırcı, İnci Yurdakul  ve Görkem Uludoğan madalyalarla dönerken Ödemişin gururu oldular.

Budokaido antrenörü Mustafa Doğan Turan, “Budokaido Wushu Kunk-fu federasyona bağlı bir branş savunma sporlarında en öne çıkan bir branş sert bir branştır. Kumite şekilde yapılan bir branş küçüklerde korumalık kullanılarak spor müsabakası büyüklerde korumasız bir şekilde çıplak ayak ve elle yapılan bir stildir. İlçemizde yaklaşık bunu dört yıl önce başladık. Ve dört yıldır da iki tane milli sporcu kazandırdık. Bölgemize ilçemize bu yılda yapılan Sakarya Türkiye şampiyonasına dokuz sporcumuzla katıldık. İlimiz adına katıldığımız yarışma da ilçemize sekiz madalya ile dönerek ilçemizi en iyi şekilde temsil ettik.  İki tane birincilik ve iki tane de ikincilik, dört tanede Türkiye üçüncülüğü ile ilçemizi katıldık. Müsabaka sırasında velilerin çok büyük desteği ve Ödemiş Halk Eğitim müdürlüğünün, Ödemiş Kaymakamlığı ve Ödemiş Belediyesinin ve Siyasi Parti temsilcilerinin de desteği oldu bizlere bu süreçte ve veliler özellikle 2,5 aylık çalışmamız da öğrencilerimizi antrenmanlarımıza getirdiler. Yıl boyunca devam eden bir antrenmanımızda var. Müsabaka süresince iki aydır her gün çift idman olmak şartıyla sıkı bir hazırlık yaptık. Bu çok çalışmamızın karşılığını da aldık.  Mutluyuz. Sadece ilçemizde daha çok katılım olması daha çok sporcumuz olursa biz 8 değil daha fazla madalyalarla ilimizi ve ilçemizi temsil edeceğimizi inanıyorum” dedi.

Evin Kaya,“İpek Yurdakul, Nefes Isırcı birinci oldular. Alya Naz Çakır ikinci oldu. Rüzgâr Türkiye ikincisi, Seval Hasırcı üçüncü, İnci Yurdakul Türkiye üçüncüsü Görkem Uludoğan Türkiye üçüncüsü oldular. Bende müsabakalara katıldım. Doğan hocamın da dediği gibi sıkı bir çalışmanın sonunda gittik ve hiçbir madalyayı kolay yolla almadık. Hepimiz zorlu koşullar altında aldık.  Bende müsabakalarda üçüncü oldum birinci olmak için daha çok çalışacağız”dedi.

Editör: Haber Merkezi