Ödemiş Belediyesi bünyesinde kent ekonomisini canlandırmak ve yeni girişimcilere destek sağlamak amacıyla kurulan  “İş Geliştirme Birimi” ve KOSGEB işbirliğiyle yapılan eğitim çalışmalarında başarılı olan iki yeni girişimci KOSGEB’den destek almaya hak kazandı.
KOSGEB’in 27.000 TL geri ödemesiz ve 70.000 TL geri ödemeli desteğini içeren “Girişimcilik Destek Programı”ndan yararlanmak isteyen yeni girişimciler için Ödemiş Belediyesi tarafından “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” verildi.
26 Ocak – 2 Mart 2011 tarihleri arasında yapılan ilk eğitimde 22 kişi, 6-24 Mayıs 2011 tarihleri arasında yapılan eğitimde ise 28 kişi olmak üzere toplam 50 kişi “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” sertifikası almaya hak kazandı.
Sertifikalarını alan 50 kişiden, proje veren iki kişi KOSGEB’in 27.000TL geri ödemesiz ve 70.000 TL geri ödemeli desteği içeren “Girişimcilik Destek Programı”ndan yararlanmaya hak kazandı.  Sertifikalarını alan diğer kişiler de projelerini tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor.
Ödemiş Belediyesi “İş Geliştirme Birimi”nin katkılarıyla projelerini hazırlayan yeni girişimcilerden Serdar Keskin, “Serdar Mobilya” projesiyle mobilya ve dekorasyon hizmeti, Doğan Durmaz ise “Limon Media” projesiyle web tasarım ve yazılım hizmeti veren işyerlerini önümüzdeki günlerde Ödemişlilerin hizmetine sunacaklar.
Editör: Haber Merkezi