Ödemiş Belediyespor Dağcılık Kolu üyeleri (ÖBEDAK) Birgi Bozdağ tırmanışıyla bir günde 1700 m tırmanarak bir başarıya imza atıp, aynı zamanda Turizm Haftası’nı zirvede kutladılar.
Tırmanışa katılan İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden folklor araştırmacısı İzzet Kocadağ, “15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle 22 Nisan 2012 Pazar günü ÖBEDAK ile birlikte düzenlediğimiz Bozdağ zirve tırmanışına yoğun katılım vardı. Tüm katılımcı doğaseverlere teşekkür ediyorum” dedi
Güneşli bir pazar günü doğa yürüyüşüne katılan Ödemişli doğaseverler üç gruba ayrılarak yürüdüler. A grubuna İlhan Biçer, B grubuna İsmail Eryılmaz, C grubuna ise Salim Taşbaş rehberlik etti. Gruplara ayrılan doğaseverler yürüyüşlerini tamamlayarak Yılanlı köyünde buluştular. Tarihi değere sahip Yılanlı Kalesi’ni gezdikten sonra köyde bulunan Sami Girgin Alabalık Çiftliği piknik yerinde alabalık yiyerek yorgunluklarını attı.
C grubu dağcıların rehberliğini yapan Salim Taşbaş, “Bölgemizdeki en uzun ve en yüksek parkurunu denedik. Zirveye 12 kişilik grupla Birgi’den 460 rakımdan başladık. Ödemiş’ten gelen 11 kişilik B grubuyla TRT vericilerin yanında buluşarak,  2 bin 157 rakımlı Bozdağ’ın zirvesine 6 saatte ulaştık. Bir günde 1700 tırmanan arkadaşlarımızı kutluyorum” ifadelerinde bulundu.
Ödemiş’te dağcılığın yeni olduğunu söyleyen Taşbaş, “Kısa zamanda bölgemizde dağcılığı sevdirdik. 15 aylık süre içinde sayımızı 90 kişiye çıkardık. Üye sayımız sürekli çoğalıyor. Faaliyetlerimizin gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen Ödemiş Belediyesine ve Dokuz Eylül Dağcılık Kulübü’ne teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda Ödemişimizde dağcılık sporunun sevileceğini, sporcu sayısının artacağına inanıyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi