HABER: FARUK ÇARK

Ağrı'da özel harekât polis ekiplerinin içinde bulunduğu zırhlı aracın şarampole devrilmesi sonucu polis memuru Gökhan Kirazlı'nın şehit olduğu haberi, İzmir'deki ailesini gözyaşlarına boğdu.

Ödemiş Mimar Cemaligil sokakta oturan anne Nergiz ve baba Şakir Kirazlı ile akrabaları, Gökhan Kirazlı'nın şehit olduğu haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, yakınları ve komşuları aileyi yalnız bırakmadı.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da aileyi telefonla arayarak, baş sağlığı dileklerini iletti.

Şehidin halası Tülay Menekşe, şehit Gökhan Kirazlı'nın 1,5 yıl önce polis olduğunu ve ilk görev yeri olarak da Ağrı'da çalışmaya başladığını belirtti. Baba Şakir'in menenjit rahatsızlığı nedeniyle bedensel engellerinin bulunduğunu ifade eden Menekşe, Gökhan Kirazlı'nın babasının yaşamını kolaylaştırma amacıyla ilk maaşından 3 tekerlekli bisiklet aldığını söyledi. Tülay Menekşe "Gökhan, ailenin büyük çocuğu. Annesi zihinsel engelli, tek kız kardeşi ise Bolu'da üniversite eğitimi görüyor. Polis olduktan sonra anne ve babasına bir ev satın aldı" diye konuştu.

Şehit Gökhan Kirazlı'nın cenazesinin bu akşam saatlerinde havayoluyla İzmir'e ulaşmasının ardından Ödemiş'e götürüleceği, ilçede yarın düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği bildirildi.

 

Ağrı-Doğubayazıt çevre yolundan Doğubayazıt yönüne giden ve içerisinde özel harekat polis ekibinin bulunduğu 04 A 0059 plakalı zırhlı araç, Kumlugeçit köyü mevkisinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle şarampole devrilmişti. 

Kazada yaralanan 6 özel harekat polisinden Gökhan Kirazlı (22), kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Ağır yaralanan Ünal Kayhan (28) ise askeri helikopterle gönderildiği Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. - İzmir 

Editör: Haber Merkezi