Ödemiş Ülkü Ocağı Başkanı Mehmet Balcı 2011-2012 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir açıklama yaptı. Balcı bu açıklamanın yanında Ödemiş Ülkü Ocakları yönetimini genişlettiklerini ve daha kapsamlı bir hale getirdiklerini söyledi.
Göreve başladığı günden beri Ülkü Ocakları amacına uygun hizmet vermek için çaba sarf ettiğini dile getiren Balcı, “5 bin 600 tane ülkücü şehidin kanıyla sulanmış kutsal bir ocak olan Ülkü Ocaklarına yapılan hizmetin kutsal bir hizmet ve görev olduğunu hiçbir zaman unutmadım. İlahi Kelime Tullah davası olan bu kutlu yola hizmet için gece gündüz çalıştık. Bu çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan tüm ülkücülerden, teşkilatlarımızdan, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatından, geçmiş ocak yönetimi kurulundan ve tüm ülkücü gençlerimizden Allah (cc) razı olsun. Teşkilatımızın daha iyi çalışması, gençlerimizin önü açılması için hizmet yarışı olan davamızın bir bayrak yarışı olarak algılanmasını istiyoruz. Bunun için bugün Ödemiş Ülkü Ocakları yönetimini genişletilmiş bir yönetim haline getirdik. Ülkü Ocaklarında görev yapacak olan arkadaşlarımız;  Ülkü Ocakları 2. Başkanı İsmail Poyraz, Ülkü Ocakları Eğitimden Sorumlu 2. Başkan Turgay Dalcı, Teşkilatlardan Sorumlu 2.Başkan Hasan Kapar, Yönetim Kurulu Reislerimiz İbrahim Dumanlı, Serdar Kuyucu, Ramazan Nar, Barış Çavuş, Onur Eskin, Ulus Afşin, Yunus Timur, Fatih Ok, İsmail Yök, Onur Karacan, Gürkan Öztürk, Erbil Ergin, Mustafa Öztürk’ten oluşmaktadır” dedi.
“TÜRK MİLLETİNE LAYIK EVLATLAR YETİŞECEK”
Balcı açıklamalarına şöyle devam etti: “Her zaman olduğu gibi bu kutsal görevden yüzümüzün akıyla çıkacağımızdan Ödemiş Ülkü Ocakları olarak en ufak şüphemiz yoktur. Eğitim öğretim yılının başlamış olması nedeniyle şu görüşlerimi ifade etmek istiyorum;
Türkiye ancak kendi değerlerine saygılı, ilim ve irfana öncelik veren çağın gereklerini kavrayan, kaliteyi özünde tutan, ayrışmayı değil birliği, huzuru tesise odaklanmış bir sistemle ve meseleleri Dünyayı Türkçe okuyup Türkçe yorumlayan, aklı ve hukuku üstün tutan çevresindeki her canlıyı seven sayan onlara merhamet duygusuyla yaklaşan, barış ve kardeşlik ruhuna önem veren Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyetini İlelebet muhafaza ve müdafaa etmeyi ülkü edinmiş bir nesille var olan sorunları çözebiliriz.
Asırlarca coğrafyaları bir kumaş gibi ölçmüş ve biçmiş  kutlu ecdadın torunları olarak hem bugüne hem geleceğe yönelik sorumluluklarımız çok fazladır. Ve bunu da ancak Eğitim ve Öğretimin ortaya çıkardığı eşsiz imkanlarla gerçekleştirebileceğimiz açık ve kuşkusuzdur.
Sorunlarımızı teslim olmak yerine onu aşacak etkisiz hale getirecek, yarınlara umut ve cesaretle bakacak aydınlık bir mizaca ancak eğitim yoluyla ulaşabiliriz. Eğitim ve öğretimin milli olması en az diğer özellikleri kadar önemlidir ve ön planda tutulmalıdır. Bu sayede yetişme çağındaki milyonlarca evladımızın kafasında belirecek olan ( Ben kimim?) sorusuna cevap bulunacak ve milletimizin mensubiyet bilinci kuvvetlendirilecektir. Sorgulayan, tartışan, meselelere analitik bakabilen berrak bir zihni teşvik eden, ezberden ziyade anlamaya öncelik veren, çağının sorunlarına kafa yoran, okuma alışkanlığını kazandıran ve zorlamaya dayalı olmayan çalışma disiplinini tavsiye eden eğitim yapısıyla aşacağımızdan kimse kuşku duymamalıdır.
Türk Milletine karşı yüksek sorumluluk duygusu ve hizmet heyecanı taşıyan Anadolu Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezi, ilköğretime başlayan çocuklarımıza ve üniversiteye başlayan, devam eden tüm arkadaşlarımıza yüce Türk Milletine layık evlatlar yetiştirme yarışındaki siz değerli ailelerde, gençlerimizin yetiştirilmesinde büyük fedakarlık yapan değerli öğretim üyeleri ve öğretmenlerimize ve eğitimin her kademesindeki çalışanlara 2011-2012 eğitim öğretim yılında hepinize Ödemiş Ülkü Ocakları olarak başarılar dileriz.”
Editör: Haber Merkezi