Her hafta cuma günleri seminer gerçekleştiren Ödemiş Ülkü Ocakları’nda geçtiğimiz hafta düzenlenen seminerde Ruhi Kılıçkıran anıldı. 4 Ocak 1968 yılında şehit edilen, ülkücü camianın, ilk şehidi olan Ruhi Kılıçkıran’ı anmak için seminerde Ödemiş Ülkü Ocakları 2.Başkanı İsmail Poyraz bir konuşma yaptı.
Poyraz’ın konuşmasından önce mevlidi şerif okutuldu.
Poyraz, seminere katılan gençlere hitaben yaptığı konuşmasında şu ifadelerde bulundu:
Ruhi Kılıçkıran, 1946’da Osmaniye ilinde dünyaya gelen, örnek bir müslüman, güzel ahlâk timsali inançlı bir ülkü eriydi. Varlığıyla Türk düşmanlarının karşısında sarsılmaz bir bent olan büyük dava adamı, şehadetiyle de davası uğruna serden geçen bir neslin öncüsü olmuş, ülkücü hareketin kutlu neferlerinin sahip olduğu uhrevi makamın ilk sahiplerinden olmuştur. Ankara İlahiyat Fakültesi’nde okuyan büyük ülkünün yiğit neferi, mübarek Ramazan günü orucunu açtıktan kısa bir süre sonra Türklüğe karşı bin yıllık kinini kusan hain kurşunların hedefi olmuştu. Türk milletinin birliğine, vatanının bütünlüğüne kast eden satılmış eller Ruhi Kılıçkıran’ı vuruyordu…Çünkü o, Türk milletini asil kılan değerlerin cisimleşmiş haliydi.
Çünkü o, milli birliğin ve vatanın bütünlüğünün anıtlaşmış bir sembolüydü.
Çünkü o, Türklüğe hasım odakların korkulu rüyası, yavuz düşmanıydı.
Çünkü o, ülkücüydü…
Konuşma sırasında ağlayarak konuşmasını bir süre duraksatan Poyraz, “4 Ocak 1968’de hain eller tarafından şehit edilen, yiğit dava adamı, ilk ülkü şehidi, örnek insan Ruhi Kılıçkıran’ı ebediyete intikalinin 44. sene-i devriyesinde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Seni unutmadık Reis.” diyerek sözlerini tamamladı.
Ülkücü yeminin yapılmasının ardından seminer son buldu.
Editör: Haber Merkezi