HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Ergüz, “Göreve geldiğimiz 3 aylık gibi kısa bir sürede öncelikle Türk gençliği arasında fırsat eşitliğini yaratmak ve gençlerimizin 15 Temmuz günü yaşanan hain darbe girişiminde de bunu gördük. Cemaat ve tarikat adı altında yapılanıp gençlerimizi kandıran grupların ellerine düşmemesi için Üniversite hazırlık kursları açtık. Bunu açmamızın iki nedeni vardı. Bunlardan ilki gençlerimizi tarikat ve Cemaat gibi kişilerin eline düşürmemek. İkincisi ise dershanelerimiz artık kalktı ama Özel okullara giden maddi durumu iyi olan aile çocuklarıyla buralara gidemeyen çocukların arasında fırsat eşitliği yakalamaktı bu kapsamda 25 kişilik bir sınıf açtık. Haftanın beş günü tamamen ücretsiz ders veriyoruz. Anadolu Lisesi ile Fen Lisesinin hocaları geliyorlar. Derslerimiz Türkçe, Matematik, fizik, Kimya ve biyolojik her gün birer tanesinden ders görüyorlar. Bu test kitaplarını Ülkü Ocakları olarak bedava dağıttık. Kaç tane öğrenci geldiyse hepsini geri çevirmeden test kitaplarını verdik. İkinci dönemde de test kitaplarını ücretsiz vereceğiz. Ay da bir kere olmak üzere gelen öğrencilerimize yine ücretsiz olarak üniversiteye hazırlık sınavı yapıyoruz. Ülkü ocakları olarak herhangi bir siyasi parti gözetmeksizin. Bu da halkımızın tamamına açıktır. Eğitim almak isteyen her Türk evladı gelip burada istediği eğitimi alabilir. Ödemiş Ülkü Ocakları olarak yaptığımız çalışmalardan bir de Tiyatro çalışması yaptık. Çocuklarımız için bir tiyatro oyunu sergilettik. Bu tiyatro gösterilerimiz devam edecek.

Göreve geldiğimiz üç aylık süre içerisinde bir de Ahrandı da doğa temizliği yaptık. Bu doğa temizliği hem Ödemiş halkı hem de bizim ve gençler için önemliydi. Toplam da 158 çuval çöp topladık. Ve bunlar da genel de plastik şişeler oldu. Eşlerimizle, çocuklarımızla eldivenlerimizi giyip hep birlikte yaptık. Bu doğa temizliğimize katılan gençler şunu söylediler. Başkanım bir daha kesinlikle yere çöp atmayız. Bu benim hoşuma gitti. Bizler Uyuşturucu ile mücadele eylem planı oluşturduk bu plan bizim için önemliydi. Aileler maalesef çocuklarının uyuşturucuya düştüğünü anlayamıyorlar. Anladıklarında da ne yapacaklarını bilmiyorlar. Çocuğu uyuşturucu bağımlısı olan bir aile benim ofisime gelip polise maalesef gidemiyor çünkü öz evladı uyuşturucu içiyor. Ama çocuk saldırganlaştığında korkuyor ve çocuğu bir zaman sonra artık uyuşturucu parasını kendisi temin etmeye başlamış biz bunu el atmak istedik ve Uyuşturucu ile mücadele eylem planı hazırladık. Bu bizim için önemliydi.  ve bunun ilk aşaması olan aile ve gençleri bilgilendirmek için burada İzmir’den bir Sosyolog geldi sosyoloğumuz bura da güzel bir seminer verdi.  Sosyoloğumuzun izlettiği video da bir ailede kız annesinden üç yıl boyunca uyuşturucu içtiğini gizlemiş. Ama anne baba bilinçli olsaydı en başta o çocuğunun uyuşturucuya başladığını anlayabilir. Tedavisi ve kurtulması daha kolay olabilirdi. Fakat üç sene boyunca hiç kimse anlamamış. Anne ve babanın çocuğunun nasıl uyuşturucu bağımlısı olduğunun anlayabileceğini bizlere anlattı. 6 maddelik eylem planımızın içerisinde Uyuşturucu ile mücadele hakkında konferans verilmesi, Uzman kişilerce ay da bir eğitim verilmesi olacak. Gençlere spora yönlendireceğiz. Bağımlılık sadece Uyuşturucu değil sigarada ve alkol de bir bağımlılıktır. Gençleri bundan da korumamız gerekir. Ödemiş Ülkü Ocakları olarak tüm Süper lig ve basketbol maçlarını ücretsiz olarak ocakta izleyebilecekler ama tek bir şartımız var hem sigara içmeyecek hem de kızıp hakaret, küfür etmeyecekler.  Ülkü ocakları olarak bunun yanında da sportif faaliyetlerimiz olacak. Ülkü ocakları olarakta güreş, basket ve masa tenisi takımı kurmayı düşünüyoruz. Bunun için de çalışma içerisindeyiz. Üç takım çıkaracağız ve bu takımlar devamlı olacak. Bunda ki asıl amaçlarımız ise gençlerimizin Ülkücülüğü artık özünde yaşamaları buraya gelen gençlerimizden biz en iyisini bekliyoruz. Derslerinde de, sporda da en başarılı ülkücü çocukları olmalı. Hayatının her aşamasında başarılı olmalılar.

Kütüphane projemizde var bu çalışmamız devam ediyor. Ödemiş ülkü ocakları olarak devlet okullarının bir tanesinde büyük bir kitap kütüphanesi oluşturacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi