Yeni bir destek projesi hazırlayan ÖTO üyelerine yönelik avantajlı hizmet sunma yolunda ilerliyor. Ödemiş Ticaret Odası Hizmet Binasında gerçekleşen toplantı ile yeni hizmetin duyurusu yapıldı. ÖTO Başkanı Rıfat Eriş öncülüğünde başlayan toplantıya ÖTO Meclis Başkanı İbrahim Surav, ÖTO Yönetim Kurulu Üyeleri Nuri Yaşayan, Ufuk Atik, Sadık Güllü, Metin Dursun ve H. Selçuk Bütün, Ödemişteki acente sahipleri ve basın mensupları katıldı.

  Son dönemde ülkemizde fuarlara karşı ilgi azalmış gibi görülse de bunun altında farklı nedenlerin olduğunu düşünmekteyiz. Fuarlar günümüzde hala ticaretin, alışverişin, firma müşteri buluşmalarının sağlandığı yerlerdir. Dünyaya baktığımızda fuarların ticarette çok etkili rol oynadığını gözlemlemekteyiz. Bu nedenle de üyelerimizin güncel gelişmelerden geri kalmaması için fuarlara katılımını önemsiyoruz. ÖTO üyelerinin fuarlara katılmasını teşvik etmek amacıyla destek kararı almış bulunmaktayız.

Ödemiş Ticaret Odası Üyelerinin yurtiçi ve yurtdışında gerçekleşecek Uluslararası İhtisas Fuarı’na katılmaları durumunda, her yıl bir kereye mahsus ve her firmadan bir kişi olması kaydı ile, gerekli şartları sağlama koşulu ile Fuar tarihinden en az 15 gün önce Ödemiş Ticaret Odası’na dilekçeyle başvurmaları durumunda destek sağlayacaktır. Ayrıntılı bilgi ve şartlar Ödemiş Ticaret Odası’ndan öğrenilecektir.

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat ERİŞ konu hakkında, ‘Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Ticaret Odası Üyelerine ayrıcalıklı hizmetler sunmayı amaçlamaktayız. Üyelerimizin gerek yurtiçi gerek yurtdışı fuarlarına katılımları, kendi sektörlerinde onları ilerleteceği ve saplayacağı faydaların farkındayız. Bu nedenlerle Odamız üyelerinin gelişimlerine destek olmak, onları yeniliklere ve ilerleyen teknolojilere daha yakın tutmak hedeflerimiz arasındadır. Katılacakları sektörleri ile alakalı fuarlarda onların yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz.

Yeni hayata geçirdiğimiz ‘Fuar Desteği’ Projemiz ile uygulamada öncü odalar arasında olduğumuzu belirtmek isteriz. Her türlü gelişim ve yeniliğe yakın oluşumuz ile daima üyelerimizin yanındayız.  ’dedi.

Fuar Desteği Başvuru Şartları

Fuara gidip geldikten sonra fuar giriş kartlarının ve diğer istenen belgelerin Odamıza iletilmesi gerekmektedir.

Yılda yalnızca bir kere 1 kişi için bu destekten yararlanabilecek (yurtiçi ya da yurtdışı 1 kereye mahsus).

Başvurulacak fuar için yurtiçi ise 250 tl ‘ye kadar, yutdışı ise 1000 tl’ ye kadar üst sınır belirlenmiştir.(Karşılanacak giderler sadece yol masraflarından ibarettir).

Fuardan en az 15 iş günü öncesinde Ödemiş Ticaret Odasına yazılı dilekçe ile başvuru yaparak uygunluk almış olması gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi için Ödemiş Ticaret Odası 0232 543 11 68 numaradan iletişime geçebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi