Burada, yeni tescillenen Çavuşdağı Kuru Fasulyesi’nin üretiminin ve satışının artması için izlenebilecek yollar hakkında istişarelerde bulunuldu.

KİRAZ’IN İLK TESCİLLİ ÜRÜNÜ

Ödemiş Ticaret Odası Başkan’ı Rıfat Erişgörüşme ile ilgili, “Kiraz’ın ilk tescilli ürünü olan Çavuşdağı Kuru Fasulyesi’nin coğrafi işaret alım sürecindeki çalışmalarından ve desteklerinden dolayı Sayın Kooperatif Başkan’ı Süleyman Top’a teşekkür ederim. Alınan tescilin üreticilerimize de hayırlı olmasını dilerim” dedi.

ÖZÇINAR KUTLU’DAN TESCİLLENEN ÜRÜN İÇİN DESTEK SÖZÜ

Ödemiş Ticaret Odası Başkan’ı Rıfat Eriş daha sonra Kiraz Belediye Başkan’ı Sayın Saliha Özçınar Kutlu’yu makamında ziyaret etti.

Kiraz’ın ilk tescilli ürünü olan coğrafi işaretli Çavuşdağı Kuru Fasulyesi’nin tanıtımı için atılabilecek adımlar hakkında görüşüldü.

Alınan coğrafi işaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Kiraz Belediye Başkan’ı Sayın Saliha Özçınar Kutlu, “Kiraz yaylalarında organik yetiştirilen ve atalarımızdan gelen bu ürünün hakettiği değeri görmesi için gereken destekte bulunacağız” dedi.

Ödemiş Ticaret Odası Başkan’ı Rıfat Eriş misafirperverliklerinden dolayı Özçınar Kutlu’ya teşekkür ederek Ödemiş Ticaret Odası tarafından daha önce alınan coğrafi işaretli ürünlerden Çekişte Zeytinyağı ve Bozdağ Kestane Şekeri’nden takdim etti.

KAYMAKAMDAN TEŞEKKÜR

Ödemiş Ticaret Odası Başkan’ı Rıfat Eriş ve Genel Sekreter Adnan Bengi Kiraz’da son olarak, Kiraz Kaymakamı Sayın Onur Titiz’i makamında ziyaret etti.

Ödemiş Ticaret Odası olarak Kiraz’ın katma değerini arttıracak ve üretilen ürünlere tanınabilirlik için destek olacak coğrafi işaret hakkında görüşüldü.

Kiraz Kaymakamı Onur Titiz, Kiraz yaylalarında yetiştirilen Çavuşdağı Kuru Fasulyesine alınan coğrafi işaret çalışmaları için Ödemiş Ticaret Odası’na teşekkürlerini iletti.

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş misafirperverliklerinden dolayı Kiraz Kaymakamına teşekkür ederek daha önceden coğrafi işareti alınan Bozdağ Kestane Şekeri’nden ve Çekişte Zeytinyağı’ndan takdim etti.

Editör: Haber Merkezi