Çukurca’da 26 askerin şehit düştüğü hain saldırı tüm yurtta olduğu gibi Ödemiş’i de ayağa kaldırdı. Sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilciliklerinin düzenlediği protesto gösterilerine binlerce Ödemişli katıldı. Terörün hep bir ağızdan lanetlendiği ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşte Ödemişliler Salı Pazarı’ndan Hükümet Meydanı’na kadar yürüdü. Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de yoğun mesai harcadığı yürüyüşte şehrin her noktasında sıkı güvenlik önlemleri alındı.
 
Hakkari'de yaşanan hain saldırı tüm yurtta olduğu gibi Ödemiş’te de birçok gösteri ve açıklamayla tepkiyle karşılandı. İlçedeki evler, otobüsler, işyerleri bayraklarla donatıldı. Şehitler için binlerce kişi sokağa döküldü. Ödemişliler Salı Pazarı’nda toplanarak Hükümet Meydanı’na kadar terörü lanetleyen sloganlar atarak ilerlediler. Yürüyüş sırasında dev Türk bayrakları da açılırken, çevre apartmanlarda oturanlar da bayraklarla katılımcılara destek verdi. Yürüyüş sırasında “Şehitler ölmez vatan bölünmez, Ne Mutlu Türk’üm Diyene, her Türk asker doğar, kahrolsun PKK” şeklinde sloganlar atıldı.
Ödemiş halkının büyük ilgi gösterdiği yürüyüşte teröre lanet sloganları hiç durmadı.
Hükümet Meydanı’nda toplanan grup burada saygı duruşunda bulundu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.
Meydanda Ödemiş Ülkü Ocakları 2.Başkanı İsmail Poyraz ve Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin terörü lanetleyen birer konuşma yaptıktan sonra şehitlerimiz için dua okundu ve kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
İlk olarak konuşan Ödemiş Ülkü Ocakları 2.Başkanı İsmail Poyraz 19 Ekim’de Çukurca’da gerçekleştirilen hain saldırıda 26 askerimizin şehit düştüğünü belirterek başladığı açıklamasında, “Askerlerimizin şehit edildiği gün olan 19 Ekim’in PKK’lıların 2 yıl önce Habur’dan ülkemize giriş yaptığı tarihle aynı olması bir tesadüf müdür? Hükümetin uyguladığı açılım politikası her geçen gün verdiğimiz şehit sayısını artırmaktadır. Bir an önce bu politikadan vazgeçilmeli ve gereken yapılmalıdır. Şehit ailelerinin, kederleri paylaşılmalı her Türk gencinin onların bir evladı olduğu unutturulmamalıdır. Gözlerini kan bürümüş bu canilerin alçakça düzenledikleri saldırıyı lanetle kınıyor. Şehit ailelerine baş sağlığı,gazi olan askerlerimize de Cenab-ı Hak’tan acil şifalar diliyorum” diye konuştu.
“KORKMUYORUZ”
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ise, “İki günde 32 evladımızın, şehit olması haberi hepimizi derinden yaralamıştır. Hepimiz derinden sarsıldık. Bu vatan kahramanca şehit olan, Mehmetçiklerimiz sayesinde kazanılmıştır. Bunun bir örneği, Hakkari Çukurca’da gösterilmiş, 26 evladımız şehit düşmüş, 22 askerimizde yaralanarak görevlerini en iyi şekilde yerine getirmiştir. İstiklal Marşımızda da söylediğimiz gibi ‘korkmuyoruz, sönmeyecek bu şafaklarda yüzen alsancak, durmadan dalgalanacak ay yıldızlı bayrak. Hepinizi gösterdiğiniz bu duyarlılıktan dolayı kutluyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
Ardından, Ödemiş Müftülüğü’nde görev yapan bir imam kürsüye gelerek, vatan için şehit düşen askerler için dua edildi ve sonrasında tören son buldu.
Editör: Haber Merkezi