Tüm Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebi ile vatandaşlar zor günler geçiriyor. Zor günler geçiren vatandaşların ihtiyaçların giderilmesi için Ödemiş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş Belediyesi, hayırseverler vatandaşlar elinden geleni yapıyor.  Bu süreçte yerelgüç gazetesi olarak yayınlarımızda dayanışma ve birlik beraberlikten yana olma çağrısında bulunuyoruz. Mahalle Bakkalımıza Sahip Çıkıyoruz kampanyasına Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş'ten destek geldi. Eriş "İyilik hastalıktan daha bulaşıcıdır" diyerek kampanyayı genişletti. 

Geçtiğimiz gün Bakkalımıza Sahip Çıkalım paylaşımımıza Türkiye Gençlik Vakfı Ödemiş İlçe Temsilciliğinden destek geldi. Yaşanan kriz sürecinde Ödemiş'te etkin bir şekilde yardımlarda bulunan TÜGVA, ayırdıkları bütçe ile ihtiyaç sahibi olan vatandaşların veresiye borçlarını sildirdiler. Hem bakkal hem de vatandaşlara destek çıktılar. 

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan TÜGVA Ödemiş ilçe temsilcisi Halil Akgün, TÜGVA olara yardım faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek, hayırseverlerin katkıları ile önceden belirlenmiş olan ihtiyaç sahibi vatandaşların mahalle bakkallarına olan borçlarını kapattıklarını belirtti.

Akgün, “Korona virüsü salgın hastalığı dolayısıyla zor günlerden geçiyoruz. Bu sıkıntıları birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde atlatmak için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapmaya özen gösteriyor. Bu kapsamda daha önce gıda yardım paketi ve ekmek dağıtımı gibi çalışmalar yapmıştık. Bugünde hayırseverlerimizin katkıları ile mahallelerimizde tespit ettiğimiz kişilerin bakkallara olan borçlarını kapattık. Böylelikle hem bakkallarımıza katkı da bulunmuş olduk hem de hemşerilerimizin sıkıntısını giderdik” ifadelerini kullandı.


 

Editör: Haber Merkezi