Haber/ Elif ACUN

Her yıl 1-10 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Polis haftası” kapsamında Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 176. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Polisleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde kurulan Kızılay’ın Mobil Kan Bağış Aracı’nda kan bağışında bulundu.

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, “ 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Polislerimiz Kızılay’ın Mobil Kan Bağış Aracı’nda farkındalık yaratmak adına kan bağışında bulundular.  Türkiye Cumhuriyeti devletimizin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlemesini önlemek suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren Polislerimizin Polis Haftası kutlu olsun” dedi.

Emniyet Teşkilatının Kuruluşunun 176. Yılı 

Türk Polis Teşkilatı mensupları bu yıl 176. yılını kutluyor. 10 Nisan 1845 tarihinde İstanbul'da kurulan Türk Polis Teşkilatı,  1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanunu'na dayanarak örgütlenmiş ve 1934 tarihli 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile yetkilendirilmiş bir teşkilattır.  

Editör: Haber Merkezi