Ödemiş Belediyesi tarafından İzmir Kalkınma Ajansı’nın 2010 yılı Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan “Ödemiş Pazarında Köylü Bölümünün Oluşturulması” projesi, 130 bin TL destek almaya hak kazandı.
139 proje arasında başarılı bulunan “Ödemiş Köylü Pazarı Düzenlemesi” projesi için İZKA ile 8 Temmuz 2011 tarihinde sözleşme imzaladı. İmzalanan sözleşme ile 146 bin TL’lik toplam proje bütçesinin yüzde 90’nı olan 130 bin TL’si İZKA tarafından hibe edilecek.
Ödemiş Pazarında Köylü Bölümünün Oluşturulması projesi ile üreticilerin kendi ihtiyaçları için ürettikleri ürünlerin fazlasının pazarlanması için “Köylü Pazarı” alanının yeniden düzenlenmesini ve pazarın çevre il ve ilçelerde tanıtılması hedefleniyor. Bu pazar alanında gerek satıcının, gerekse müşterinin ihtiyacının en iyi şekilde karşılanması amacıyla stand ve örtü düzeni yapılacak. Bu standlar her cuma gecesi Ödemiş Belediyesi tarafından kurularak, köylü üreticilerin kullanımına hazır hale getirilecek ve pazar bitiminde cumartesi akşamı toplanacak.
8 Temmuz 2011 tarihinde başlayan proje uygulama çalışmaları, kasım ayına kadar tamamlanacak. Aralık ayından itibaren ülke çapında yazılı ve görsel basında tanıtım çalışmaları yapılması projenin ikinci aşamasını oluşturacak.
Editör: Haber Merkezi