Ankara'da 24 Ocak 1993 tarihinde otomobiline yerleştirilen bombanın patlamasıyla katledilen Uğur Mumcu, tüm Türkiye'de olduğu gibi Ödemiş’te de çeşitli etkinliklerle anıldı. İlk olarak Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)’nin öğle saatlerinde Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlanan tören, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)’nin gençlik birimi tarafından hazırlanan programla devam etti
ÇYDD ÖDEMİŞ GENÇLİK BİRİMİ MUMCU’YU ANDI
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ödemiş Şubesi, Uğur Mumcu’yu ölümünün 19. yılında düzenlenen törenle andı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlanan program günün anlam ve önemini belirten konuşmayla devam etti.
Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen ÇYDD Gençlik Biriminden Aysun Aydınoğlu, Mumcu’nun geçmişte bugünleri anlattığına dikkat çekerek, Mumcu’yu unutmadıklarını belirtti.
Ardından şiirler ve müzikler eşliğinde ‘Uğurlar Olsun’ türküsü çalındı. Şiirler ve Uğur Mumcu’nun hayatının anlatıldığı törene, ÇYDD yönetim kurulu üyeleri ve gençler katıldı.
Saray Düğün Salonu’nda yapılan etkinliğe lise öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi.
KAPANIŞ ADD’DEN
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin programının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği de Ödemiş Belediyesi Nikâh Salonu’nda bir etkinlik gerçekleştirdi.
Programa Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şube Başkanı Mehmet Eriş, ADD yönetim kurulu üyeleri, CHP’li belediye meclis üyeleri ve Ödemiş halkı katıldı.
Salonun tamamının dolduğu programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak için kürsüye çağırılan Mehmet Eriş, “24 Ocak 1993 tarihinde bundan tam 19 yıl önce alçakça bir saldırı ile katledilen, devrimin, bağımsızlığın, demokrasinin, laikliğin ve özgürlüğün, kısaca, aydınlanmanın cesur kalemi araştırmacı yazar Uğur Mumcu'yu bir kez daha özlem ve saygıyla anıyoruz. Gericiliğin ve bölücülüğün at oynattığı günümüzde bu yiğit kalemi halkımız unutmamıştır, unutmayacaktır” ifadelerinde bulundu.
Eriş’in konuşmasının sonra program şiirler okunmasıyla devam etti. Şiirler bölümünde emekli polis memuru Mustafa Abacı ve Ödemişli esnaflardan Melih Uzunkol, Mumcu konulu şiirler okudu.
Ardından müzik dinleti bölümüne geçildi. Gitarda Cem Aslan sazda ise Gürol İpek performanslarıyla katılımcılardan büyük alkışlar topladı. Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi usta öğreticilerinden Kemal Dayan tarafından Kerimoğlu zeybeği oynandı.
Büyük alkışlar toplayan tören Egemen Çiftçi’nin “Uğur Mumcu’lar ölmez” adlı şiirin okunmasıyla son buldu.
 
Editör: Haber Merkezi