Ödemiş’te 19 Eylül’de göreve başlayan Müftü Mustafa Bilgiç, Ekim ayı toplantısında tüm müftülük personeli ile ilk kez biraraya geldi.
Tüm personelin eksiksiz katıldığı toplantıda Bilgiç, sık sık köy ve beldeleri ziyaret edeceğini vurguladı.
Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan toplantıda konuşan Müftü Mustafa Bilgiç, “Hepiniz emanetçileriz, sizler Hz. Peygamberimizin varislerisiniz. İşinizi memurluk mesleği olarak görmeyin. Her görevlimizin camilerine muhakkak en kısa zamanda uğrayacağım ve sizleri yerlerinizde görmek istiyorum. Gitmediğimiz yerler bizlerin değildir anlayışından yola çıkarak sizlerin ziyaretine geleceğim” dedi.
İlk icraatlarının öğrenci yurdunda yaptıkları düzenlemeler olduğunu kaydeden Bilgiç şöyle devam etti: “Diyanet İşleri Başkanımız sigara konusunda çok hassas. Bu illeti kullananlar varsa bir an önce bırakma gayreti içerisinde olmalılar. İleriki tarihlerde gerekirse bu konuda uzmanlardan da yardımlar talep edebiliriz. Kılık kıyafetimize dikkat edeceğiz. Dışımız ne kadar temiz ise içimiz de bilgi ve birikimlerle o derece dolu olacak.
Buraya geleli bir ay olmadı ama hemen işlere koyulduk. İlk yaptığımız iş öğrenci yurdumuzun yatak, dolap ve ranzalarının yenilenmesi oldu. Bunlar alındı ve Kurban Bayramı’ndan sonra koğuş sistemi ile kalan öğrencilerimizi, odaları küçülterek daha modern ve yaşanabilir olmalarını sağlayacağız.”
Toplantı dilek ve temennilerin dile getirilmesi ile sona erdi.
Editör: Haber Merkezi