Her yıl 01-07 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası tüm yurtta olduğu gibi Ödemiş ilçesinde de düzenlenen etkinliklerle sürüyor. Etkinlikler Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz’ün katıldığı konferansla devam etti.
Ödemiş Müftülüğü hafta içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlemesinin ardından, Ödemiş Saray Salon’da Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz, İzmir İl Müftüvekili İlyas Öztürk, çevre ilçelerin müftüleri, okul müdürleri, Ödemiş’teki din görevlileri ve Ödemiş halkının katılımıyla,”Din Hizmetlerinde Gönüllülük” konulu konferans düzenledi.
Program, Ödemiş Merkez Ulu Camii İmam-Hatibi Mehmet Ali Çetin’in Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. Ardından ilk konuşmayı yapmak üzere Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç kürsüye geldi.
Bilgiç, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’yla ilgili olarak yaptığı konuşmasında henüz ilçede 20 günlük müftü olmasına rağmen, böyle bir günde bu kadar değerli konuklara sahip olmanın sevincini dile getirdi.
Bilgiç, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası ilk olarak 1986 yılında kutlanmaya başlandı. Ardından 2003 yılında Din Görevlileri Haftası’yla birleştirilip, Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaya başlandı. 2003 yılındaki ilk konu ‘Camiiler ve Çocuk’ konusuydu. Bu konu aslında çok hem de çok önem taşımakta. Çünkü gençlerden önemli unsur ahlaktır. Bu unsura sahip olamamış gençlerin yarınları da umutsuz gelişir. Bunu sağlamak sadece din görevlilerine değil, esnafa, anneye, babaya, komşuya, yani tüm halkımıza düşmektedir. Buradaki amaç bilginin ve ahlakın şekillendiği bir gençlik oluşturmaktır. Ben bugün iki mutluluğu birden yaşıyorum. Birincisi bilindiği üzere Camiler ve Din Görevlileri Haftası, ikincisi de davetimizi kırmayıp gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanımız İsmail Karagöz Bey aramızda. Henüz Ödemiş ilçesinde yeniyim. Böyle bir konferansta, kendisiyle birlikte olmaktan çok mutluyum” dedi.
KARAGÖZ, “DİN HİZMETLERİNDE AMAÇ GÖNÜLLÜLÜKTÜR”
Ardından konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Doç.Dr.İsmail Karagöz kürsüye çıktı.
Karagöz,din görevlilerinin daima sorumluluklarını iyi bilmelerinin gerektiğini, din görevliliğinin gönüllü olarak yapılmadığı takdirde sıkıntılar olacağının altını çizdi.
Karagöz, “Camiler, Allah'ın yeryüzündeki evleridir. Buralara ilgi ve muhabbet gösteren Allah'ın lütfüne ulaşır. Gönüller sevgi ve huzur dolar. Kalbi kötü düşüncelerden temizlenir. Din hizmetlerinde amaç gönüllülüktür. Sadece din işlerinde söylemiyorum. Hangi iş gönüllü olarak yapılmasa başarı elde ettirir. Ben tüm din görevlisi arkadaşlarımın bu güzel haftasını canı gönülden kutluyorum” dedi.
İsmail Karagöz konuşmasının ardından katılımcılara birkaç soru soracağını, bilenlere de kendi eserlerinden armağan edeceğini söyledi. Karagöz, din görevlileriyle ilgili sorular sordu, sorularına doğru yanıt verenlere de imzalı kitaplarından hediye etti.
Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç’in, konferansa katılan ve hoş sohbetler gerçekleştiren İsmail Karagöz’e çiçek takdim etmesinin ardından etkinlik son buldu.
Editör: Haber Merkezi