Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşu yıldönümlerinde açılan Ödemiş Milli Fuarı 27.kez kapılarını açtı.
Geçtiğimiz yıl inşa edilen yeni fuar alanıyla birlikte ticari potansiyeli artırılmaya çalışan fuarın açılışını CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Birgül Ayman Güler, Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, Belediye Başkanı Bekir Keskin, Emniyet Müdürü Levent Akbaş, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Ödemişli ünlü sanatçı Bedia Akartürk ve belde belediye başkanları beraber yaptılar.
Şehir içinden ve dışından birçok firmanın katıldığı ve yeni yerinde panayır havasından kurtulan Ödemiş Milli Fuarı’nın açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Bekir Keskin, fuarı her yıl Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde açtıklarını belirterek, “Bu yıl belediyemizin 130.hizmet yılını yaşamaktayız. Böylesi anlamlı bir günde Ödemiş 27.Milli Fuarı’nın açılış töreninde hepimizin başı dik, alnı açık. Satış ve pazarlamanın bir bilimsel çalışma konusu haline geldiği günümüzde fuarlar ve sergiler, üreticilerin ve tüketicilerin doğrudan ve etkili bir şekilde buluştukları çok önemli ve ciddi organizasyonlar olmalıdır. Donanımlı ve profesyonelce düzenlenmiş bir fuar; ürettiklerimizin hem tanıtımı hem de satışı açısından büyük katkı sağlar” dedi.
Üretmenin çok kolay olduğunu söyleyerek konuşmasına devam eden Keskin, “Teknolojik ağırlıklı bir ürün olmadıktan sonra her şey üretilebilir. Ancak, ürün yelpazesinin olabildiğince genişlediği günümüz koşullarında, satış yapabilmek için öncelikle ürünlerin tanıtımını etkin bir biçimde gerçekleştirmek ve yurtiçi-yurtdışı pazarlara ulaşmak önemlidir. Bu ilkeyle ele aldığımız Ödemiş Fuarı’nı havzamızın ticari hayatına canlılık getirmesi için 26 yıldır sürdürüyoruz” ifadelerinde bulundu.
“SANAYİ SERGİSİYDİ MİLLİ FUAR OLDU”
Fuarın geçmişini de kısa bir şekilde anlatan Belediye Başkanı Keskin, “Ödemiş Milli Fuarı 1985 yılından önce Ödemiş Ticaret Odası tarafından ‘Sanayi Sergisi’ adıyla yapılan bir tanıtım etkinliğiydi. Fuar fikri Belediye Başkanı Hüseyin Son döneminde gelişti ve Ödemiş Belediyesi’nin 1985 yılı nisan ayı meclis kararıyla ‘Ödemiş Milli Fuarı’ olarak hizmet vermeye başladı. Fuarımız uzun yıllar bir cadde üzerinde düzenlendi, ama düzenlendi, fuarımız bugünlere taşıyanlara minnet borçluyuz. İki yıl önce hedefimizi Ödemiş Fuarı’nı gerçek bir fuar kimliğine kavuşturmak olarak belirlemiştik. Nitekim geçen yıl oluşturduğumuz bu fuar alanı ilkemize güzel bir örnek oluşturmaktadır. Bu fuar alanı sadece 3-13 Eylül arası değil yıl içinde de park-bahçe bitkileri, hayvancılık ve süt ürünleri, ayakkabıcılık sektörü, tarım makineleri ve gıda gibi değişik alanlarda fuar-sergi-seminer olanakları sağlamaktadır” dedi.
“ESNAFA KOL-KANAT GERMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Yabancı malların kuşatması altında, korunması kalan esnafa ve üreticiye, yasalar el verdiği ölçüde belediye olarak kol-kanat germeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Keskin, “Belediye olarak bundan sonraki girişimimiz havzamıza özgü ürünlerin tanıtım ve pazarlanması amacıyla geniş katılımlı, çok ortaklı sektörel şirketlerin kurulmasını desteklemek olacaktır. Bu yıl fuarımıza 50 teşhir ve 110 satış amaçlı yaklaşık 160 firma katıldı. İyi fuarlar, bol kazançlar diliyorum” diye konuştu.
GÜLER, “HİZMET DOLU 130 YIL”
Belediye Başkanı Bekir Keskin’in ardından ise CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler kısa bir konuşma yaptı. Güler, “İzmir halkının gösterdiği teveccühle milletvekili seçildim. Meclis’e girerek, İzmir halkının sorunlarını çözümlere kavuşturmaya çalışacağım. Bugün de burada 130 yılına gelmiş bir belediyenin hizmetlerinden birinin açılışını gerçekleştireceğiz. Küçük Menderes Havzası’nın başkenti Ödemiş’e, Ödemiş Belediyesi’ne daha nice hizmet dolu seneler diliyorum” dedi.
KAYMAKAM KOÇOĞLU, “BAŞKANI KUTLUYORUM”
Son olarak konuşan Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu da, “Ödemiş’in bu önemli kurtuluş gününün yıldönümünde açılan Milli Fuarı’nın açılışını gerçekleştireceğiz. Yıllarca panayır havasında gerçekleştirilen fuarımız, belediye başkanımızın çabalarıyla profesyonel olma yolunda büyük bir adım attı. Küçük Menderes halkına hizmet verecek olan bu fuarda üreticiden tüketiciye ulaşma yolunda güzel bir adım atılmış oldu. Fuarımızın uzun ömürlü olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.
Konuşmaların ardından açılış yapıldıktan sonra katılımcılar fuar alanındaki stantları gezdi ve stantlardaki ürünleri inceledi. Birgül Ayman Güler, Kaymakam Koçoğlu, Başkan Keskin, Emniyet Müdürü Akbaş, İl Başkanı Bayır ve Bedia Akartürk ilk olarak Ödemiş Belediyesi’nin standını gezdiler ve sonrasında stantta bulunan milli piyango biletleri sergisinin açılışını yaptılar.
Editör: Haber Merkezi