HABER:SEVİLCAN GÜNAY /EHAEGE

Kendisine yöneltilen eleştirilere cevap veren Başkan Eriş, 76 Milyon borç ödediğini ve devletten aylık 36 milyon gelir elde etmeleri gerekirken ilk kez en yüksek olarak geçen ay 5 milyon geldiğini kaydetti. “HAVUZLU PARK ÖĞRENCİLERE HİZMET VERECEK”

Meclis öncesi projeler hakkında bilgiler veren Başkan Eriş, “Virane bir konumda olan Havuzlu Park çocuklarımızın ödev ve eğitim yapmasına olanak sağlayacak. 2 hafta içinde de biteceğini düşünüyorum. Öğretmenlerimizin gözetiminde çocuklarımız burada ödevlerini yapabilecek. Havuzlu Park Ödemiş’in tarihi açısından önemli o nedenle de bir restorasyon çalışmasına gittik.

ÇAMYAYLALI KÖYÜ’NÜN ÇED ZAFERİ

Mermer Ocağı ile ilgili köylülerimizin bir ÇED mücadelesi vardı ve karar Çamyaylalı hemşehrilerimizin zaferi ile sonuçlandı bundan da çok mutlu olduk. Orada vatandaşlarımız barbunyalarını üretmeye devam edecekler. Bundan çok ama çok mutluyuz.

ÖDEMİŞ’E YER ALTI OTOPARKI

Başkan Eriş, Atatürk (Hükümet) Meydanı’na bir yer altı otoparkı oluşturulması için Tunç Başkan ile bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Tahminen 250 aracın üzerinde araç yer altı otoparkında yer alabilecek. İhaleyi alan firmamız da geldi. Ara karar ile bir karar alıp bunu İzmir Büyükşehir Belediyemize ileteceğiz. İlçede yaşanan otopark sorunu nedeniyle Hükümet Meydanı ile 3 Eylül Teyyare Parkı’nın bir kısmına ait hazırlanan imar değişikliğine gidilmesi amacıyla meclise 15 dakika ara verildi. İmar planı raporuna göre yaşanan sorunun çözülmesi amacıyla imar planı oy birliğiyle komisyondan geldi ve meclisten de oy birliğiyle geçti. Başkan Eriş, Yer altı otoparkı olarak bu alanın bir kısmının değerlendirilmek üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne imar planı gönderilecektir” dedi.

“76 MİLYON BORÇ ÖDEDİK”

Eleştirilere cevap veren Başkan Eriş, “İlçemizin büyümesi imar olarak sıkışmamıza neden oldu. Şehir yol, park, okul, rekreasyon alanı değil. Mesela araçların çoğalması ile birlikte otopark sıkıntısı, imar değişikliği ile de sorunlar çıktı. Ama çözüm bulmak da zorlaştı ve İzmir Büyükşehir’den ilk istediğimiz imar planlarıydı yani Sefa Sokakta da bir otopark olabilir. Hatta orasının bize ait olması için bunun İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne satmayı düşündük.  Ben Atatürk Meydanı dediğimi, Hükümet Meydanı’nın altının yer altı otoparkı olması çok önemli bir karar. Meydan Bizim Pazar yerini kurduğumuz yerler normalde otopark olarak kullanılıyor. Ama Pazar olduğunda o gün otopark ortadan kaldırılmış oluyor. Geçen meclis imar revizyon planı meclisten geçti ama ne yazık ki, ne yazık ki eleştirilere de neden oldu. Ama her nedense siyasi olarak sonradan hastane yeri planının en hızlı şekilde gerçekleşmesi için kimse bizden bir şey istemedi. Eski hastanenin yeri ne olacak diye tesadüfen bir gittik ki oraya bir plan yapılacakmış ama bize kimse bilgi vermiyor. Çekme meselesini o an iyi hesaplamadıklarını gördük. Biz istek doğrultusunda diş hastanesinin ihtiyacı karşılaması için bakanlığın isteğiyle planladık ama sonra neden böyle planlandı? Var olan bu yerin 4 bin 600 olarak planladık sonra Çamlık’ta olan alanı da reysen de olsa versinler ki biz o alanı koruyalım, yeşil alan yapalım, kötü kullanımdan kurtulalım. Ama bu biz istersek olmaz ki önce Büyükşehir inceleyecek, askıya çıkaracak sonra bize gelecek sonra biz askıya çıkaracağız, itirazlar olur olmaz. Birçok müteahhit geri de enkaz bırakarak gitti, şimdi maliyet daha da yükseldi, kimin aklında ne plan varsa beraber beyin fırtınası ile sorunlarımızı çözelim. Biz bir an önce çevre yolu olursa ilçemize büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. O alanda bize ait olan benzin istasyonu var ve bence en önemli arazimiz. Ama her şeyi yasal yoldan yapacağız asla hızlı karar almamız söz konusu değildir. Ama hiç kimsenin evine, arabasına, tapusuna haciz koymadım.  Sayıştay paranı neden istemiyor diyor evet ödeme evri gönderdik yasal olarak gönderdik ama asla haciz koymadık. Pazar yerlerine bu sene zam yapmadık. Bu parasızlığın içinde rekor kırıp kilit taşı yapmışız. Şu dönemde şu belediye meclisi 76 milyon borç ödedi. 76 milyon Yok, efendim bankadan alınan kredi ne oldu? Bilmiyor musunuz? İşçiye borç vardı. Ben yapmadım o borcu ama ödenmesi lazım ödenecek yüzde 48 faiz var” ifadelerini kullandı. Eriş açıklamalarına şöyle devam etti;

 “BENİM DEVLETTEN 36 MİLYON ALMAM LAZIM AMA BANA GELEN PARA 5 MİLYON”

Gölcük Oteli vardı yap işlet devret dedik ama o arkadaşın sözleşmesini 3 kez uzattık ama yapamıyoruz dedi keşke daha önce söyleseydi. Biz aldık Büyükşehir ile yapmaya çalışıyoruz. Daha hala gelen gideni oturacak yer yok. Birgi’de 20-30 kişilik yer anca var yok işte onunla ilgili bir çalışma daha hazırlıyoruz. Bana eleştiriniz varsa başımın üstüne bana nerede isterseniz buyurun gelin sorun. Ben muhalefet diye de kimseyi ayırmıyorum. Murat Arkadaşla (AK Partili Meclis Üyesi Murat Öncel) Kaymakçı’ya arıtma tesisinin yapılması için görüştüm. Bu sorunları yine beraber çözeceğiz. Bizim vatandaştan alacağımız 36 milyon 29 milyon da devletten alacağımız var. Ayda 2 milyon ödüyoruz ık mık demiyoruz. Ama önceliğimiz maaşları ödemek. Bana nüfusa bakınca 36 milyon para gelmesi lazım devletten ama bana 16-17 yıl sonra en yüksek geçen ay geldi o da 5 milyon. Bununla birlikte gelirlerimizi arttırmaya çalışıyoruz. Atıl olan Tay Parkı aldık ilçeye kazandırdık 6-7 kişiye istihdam sağladık. Otamış’a bakın nasıl güzel çalışıyor orada da 7 kişiye iş verdik. Eleştirin bizi bunda bir şey yok, hata yapmaz kul değiliz ama beni bir arayın sorun. Ben siyaseten konuşmuyorum ama meclis üyelerimiz de doğruyu bilsin.

“DOĞALGAZA BİR ZAM DAHA GELİRSE ÇILDIRMAYA AZ KALDI DOKTORUM NEREDE OLACAK”

Keşke paramız olsa da bu belediyede daha 200 kişiye ekmek versek. Benim harcadığım elektrik giderim sizden farklı değil ki, akaryakıtta da durum bu eğer doğalgaza da bir zam daha gelirse oynatmaya az kaldı doktorum nerde durumu olacak. Geçen sene çıktığımız parke taş ihalesinde maliyetler kat ve kat arttı. Arkadaş 75 okula çalışma yapmışız. Ben öğretmenim kimseyi ayırt etmem keşke bütçemiz olsa tüm okulları bir anda boyasak. Bunları başka yere çekmeyelim ve lütfen bir birimizi yormayalım. Dün maç vardı beton gibi saha beton karşı takım 7 kişi kaldı bizim takımızın da Çaybaşı Spor’a Ödemiş Spor’dan oyuncu verdi bu centilmenlik örneği ve işte biz bunları çoğaltalım. Bütçenin tüm ayrıntılarını size verdik, keşke verdiğimiz vergiler kadar para alsak. Vermede 1. Sırada almada 74. Sıradayız neden bunu konuşalım”

“GÖRMEK İSTEMEYENE YAPTIKLARIMIZI ZORLA GÖSTEREMEYİZ”         

 Ödemiş Belediyesi’ne kaç kişi alındı asıl soru kaç kişi atıldı olmalı. Bir kişi atmadık. Ayrılmak isteyenin de tazminatını ödedik. Bir kişiye dahi gözünün üstünde kaşın var demedik. Ayrılmak isteyen de dışarıda daha çok kazanıyorum diyerek gitti. Ben de sizi eleştireyim ya yaptığımız hangi açılışlara katıldınız. Evet katılmazsanız, gönül gözününüz kapalıysa ne diyeyim? Eğitim alanı yaptık gelin gidelim onun kantinin de çay içelim ama yok gelen görmek istemeyene de zorla gösteremeyiz” dedi.  AK Partili Meclis Üyesi Abdülkadir Karaerkek Başkan Eriş’i boşaltılan yurt konusunda eleştirdi. Başkan’dan da sert bir çıkış geldi.

  “GASP EDİLEN YURDUMUZ NERDE?” 

 Ödemiş Belediyesinden zorla alınan gasp edilen yurt nerede?  Ben gelmeden önce kullanılıyordu biz gelince yok yangın merdiveni sorunluymuş, tamam boşalttık sonra siz Ankara’da tanıdığım var hallederim dediniz. Ama sonra tamam bu iş sizde dediniz vermediniz. Boşalttık, tekrar istedik vermediniz. Kız çocuklarının sınavı var ne yapacağız dedik?  Ama ceza alacaksınız deyince bizler boşalttık. Ama boşalttığıma pişmanım keşke boşaltmasaydım. Ankara’ya gidildi size iade edeceğiz dendi edilmedi. Sen anlattın yangın merdiveni sorunlu diye.  Biz gittik kız öğrencilerimize yeni yurt kiraladık, ben dedim oğlumu evden gönderirim ve iki kızımızı bize alırım. Ama o yurdu da boşaltmasaydık biri erkek, biri kız yurdu olurdu fena mı olurdu? Ben sizleri muhalefet olarak görmüyorum ki daha iyi karar almak için gece gündüz çalışalım.   Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Efeler Diyarı Bilime Işık tutuyor projesi için 16-18 Eylül tarihlerinde 3 günlük bir etkinlik  düzenlenmesi oy birliğiyle kabul edildi.  Başkan kurtuluşun 100. Yılı o nedenle de eğitim ve bilimin öne çıkarılması amacıyla Ödemiş’in de bilim anlamında Türkiye’ye reklamı olacağı bir etkinlik” dedi.

Editör: Haber Merkezi