Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Covid 19 vakalarını gösteren haritalar Ödemiş başta olmak üzere diğer ilçeler de maalesef tamamen kırmızıya boyanmaya başladı. Yaz döneminde yoğunlukla yapılan düğün merasimleri ve halkımız tarafından tedbirlerin gevşek tutulması vaka ve vefat sayılarını korkutucu seviyeyeler ulaştırırken, havaların sıcak gittiği bu günlerde bu seviyelere ulaşmanın Ödemiş için Alarm zillerinin çaldığını gösteriyor.

Ödemiş merkezdeki birçok mahalle yeşil alanlar dışında kırmızı olarak işaretleniyor. Salgının boyutu geçen kış yaşadığımız 2. Dalganın boyutlarına ulaşmış durumda.

“ÜÇ ALTIN KURAL MASKE, MESAFE VE HİJYEN”

Aşılamanın şart olduğu covid 19 ile mücadelede tedbirlerinin de elden bırakılmaması Maske + Mesafe + Hijyen kurallarının harfiyen uygulanması gerekiyor.

Hayat Eve Sığar uygulamasında Ödemiş’te harita nerdeyse tamamı kırmızı olurken, ikinci sırayı Tire alıyor. Bayındır’da da az bir kırmızılık yer alırken, Beydağ’da kırmızılık yer almıyor.

ÖDEMİŞ’İN COVİD 19 HARİTASI İRONİ KONUSU OLDU

Sosyal medyada Ödemişimizin Covid 19 vaka haritasını içeren bazı paylaşımlar dikkat çekiyor. Halkın tedbirlere uymamasını hicivli bir paylaşımla gündeme getiren Medyatör Melih Erakyol Ödemiş'in Covid 19 haritasını hesaplarından paylaşarak "Bu gidişle Ödemiş'te Salça yapılan ve biber kurtulan yerlerde artış bekleniyor" yorumunu yaptı.

Editör: Haber Merkezi