Haber: Dilek Acar

Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu Kasım Ayı olağan toplantısı 24 Kasım 2020 tarihinde Başkan Mehmet Taşlı yönetiminde Ödemiş Kent Konseyi’nin yeni binasında gerçekleştirildi. 

Afet Konteyneri Önerisi Yürütme Kurulu’nda Görüşüldü
Ödemiş Kent Konseyi Çevre, Şehircilik ve İmar Meclisi tarafından Yürütme Kurulu’na sunulan deprem toplanma alanlarına afet konteyneri konulması önerisi Yürütme Kurulu üyelerince de görüşülerek konunun Ödemiş Belediyesi’ne bildirilmesine oybirliğiyle karar verildi. Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, içerisinde deprem ve diğer doğal afet durumlarında acil müdahale için kullanılacak 60 civarı araç-gerecin bulunduğu afet konteyneri uygulamasının Türkiye’de çeşitli ilçelerde hayata geçirilmiş olduğunun altını çizerken, “Çevre Şehircilik Meclisimizce yapılan incelemede Nilüfer (Bursa), Ümraniye (İstanbul) gibi ilçelerde afet toplanma alanlarına bu tarz konteynerlerin yerleştirildiği görülmüştür. Yıkımlı bir deprem durumunda zamana karşı yarışılırken afet bölgesinde bu tür bir donanımın olması kurtarma çalışmalarının daha çabuk başlamasını sağlamak adına önemlidir. Ödemiş’teki en kalabalık mahallelerden başlanarak, toplanma alanlarımıza afet konteyneri yerleştirilmesinin gerekli olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaldırım İşgallerini Önlemek İçin Daha Fazla Denetim
Yürütme Kurulunca görüşülen bir diğer konu, Ödemiş’te kaldırımların yayalarca kullanımını zorlaştıran ve engelleyen faktörlerdi. Ödemiş’in pek çok mahallesinde kaldırımların araç park etmek ve sair suretlerle izinsiz olarak işgal edilmesi problemi üzerinde görüşme yapılırken, konunun ilgili kurumlarca daha fazla denetlenmesinin ve kurallara uymayanların cezalandırılmasının yararlı olacağına karar verildi.

Pazaryerine İki Tekerlekli Araçlarla Girmenin Cezası 392 TL
Toplantıda gündeme gelen son konu ise yine Çevre, Şehircilik ve İmar Meclisince Yürütme Kurulu’na sunulan, Ödemiş’te pazaryerlerine iki tekerlekli araçlarla girilmesi yasağının halka duyurulması önerisi oldu. Pazaryerlerine motosiklet, bisiklet, akülü bisiklet vb. araçlarla giriş, encümen kararıyla yasaklanmış bulunuyor. Yasağa uymayanların ödemek zorunda kalacağı idari para cezası ise 392 TL. Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu, bu yasağın bütün vatandaşlarca bilinmesini sağlamak adına pazar kurulan günlerde belediye anons sistemi üzerinden yasağın duyurulmasının yararlı olacağına oybirliğiyle karar verirken toplantı dilek ve temennilerle tamamlandı.

Editör: Haber Merkezi