Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Mehmet Taşlı başkanlığında toplandı.

Toplantıda Mart ayında ve Nisan ayının ilk on gününde yapılan çalışmalar değerlendirildikten sonra meclislerden gelen öneriler masaya yatırıldı.

Ödemiş Kent Konseyi’nin Mart Ayı Mesaisi Ödemiş Kent Konseyi 6 Mart 2021’deTarım-Hayvancılık Meclisi toplantısıyla başladığı Mart Ayı faaliyetleri kapsamında üç meclis, bir yürütme kurulu ve bir genel kurul toplantısı icra ederken 22 Mart’ta Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından “İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz” sloganıyla yapılan basın açıklaması ve 26 Mart’ta Ödemiş Belediyesi ile işbirliği içinde Orman Haftası dolayısıyla yapılan fidan dikimi etkinliğiyle çalışmalarını sürdürdü. İki Şehrin Buluşması Karma Resim Sergisi 9 Nisan 2021’de Bodrum’da Açıldı Ödemiş Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi ve Bodrum Kent Konseyi Görsel Sanatlar Çalışma Grubu tarafından planlanan İki Şehrin Buluşması Karma Resim Sergisi, Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Sergide 13 ressama ait 29 eser bulunurken Ödemiş Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Başkanı Nezihe Uzunkol, üyeler Mustafa Ali Kasap ve Mihriban Neva Sel sergiye üçer eserle katıldı. Dünya Sanat Günü etkinliği olarak gerçekleştirilen sergi 23 Nisan 2021 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Mehmet Taşlı: “Emek veren ve destek olan herkese teşekkür ederiz.” İki Şehrin Buluşması adıyla Bodrum’da açılan sergiyle ilgili konuşan Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, “Kültür Sanat Meclisi Başkanımız Sayın Nezihe Uzunkol nezdinde serginin planlanmasında ve gerçekleştirilmesinde emeği olan arkadaşlarımıza; sergiye katılım konusunda desteğini esirgemeyen Ödemiş Belediye Başkanı Sayın Mehmet Eriş’e; sergiye ev sahipliği yapan Bodrum Belediyesi’ne; Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz’a ve Bodrum Kent Konseyi Görsel Sanatlar Çalışma Grubu Sorumlusu Bünyamin Pehlivan’a teşekkür ediyorum. Pandemi tedbirlerinin izin verdiği ölçüde kültür-sanat faaliyetlerini desteklemeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. Efeler Yolu’nda 19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü Yapılacak Toplantının ikinci kısmında meclislerden gelen öneriler görüşülürken Gençlik Meclisi tarafından Efeler Yolu’nda gerçekleştirilmesi planlanan doğa yürüyüşü etkinliği Yürütme Kurulu Üyeleri tarafından benimsendi. Efeler Yolu yürüyüş rotasının Gölcük’ten Bozdağ’a kadar olan kısmında yapılması düşünülen doğa yürüyüşü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği olarak gerçekleştirilecek. Ahrandı’daki İnsan Kaynaklı Çevre Kirliliğiyle İlgili Çalışma Yapılacak Ele alınan bir diğer konu ise Çevre, Şehircilik ve İmar Meclisi tarafından Yürütme Kuruluna sunulan Ahrandı Tepesi ve çevresindeki insan kaynaklı kirlilik problemi oldu. Bölgede piknik yapan bazı kişilerin tükettikleri ürünlerin şişe, kutu, poşet gibi artıklarını sorumsuzca çevreye bırakmaları nedeniyle Ödemiş’in akciğerleri olarak kabul edilen Ahrandı, kirlilik problemiyle karşı karşıya kalıyor. Bölgenin belli kısımlarına moloz bırakılmış olduğu da gözlemlenirken, alanda fazlasıyla cam kırığı bulunması orman yangını riskini artıyor.

Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Ahrandı’daki kirlilikle mücadele için bir dizi öneri kararı aldı. Buna göre bölgenin asayişinden sorumlu İlçe Jandarma Komutanlığı ile görüşülerek özellikle gece denetimlerinin artırılması istenecek, çevreye mobese kameraları konulması gibi caydırıcı önlemlerin uygulanabilirliği araştırılacak, Mayıs ayında Ahrandı’da çeşitli kurumlarla ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde bir doğa yürüyüşü ve temizlik faaliyeti yapılması planlanacak. Ayrıca toplumsal bilinç oluşturmak için farkındalık yaratıcı görseller tasarlanarak çeşitli mecralarda yayınlanacak. Al Götür-Oku Getir Sokak Kitaplığı Çalışması Yapılacak Ödemiş Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi tarafından Yürütme Kurulu’na sunulan öneriye göre kitap temininde zorluk yaşayan kişilerin istifade etmesi ve kitap sevgisinin yaygınlaştırılması amacıyla Ödemiş’in çeşitli bölgelerinde kurulacak kitaplıklara bırakılacak kitaplar dileyen vatandaşlar tarafından alınabilecekken, yine dileyen kişiler ellerindeki fazla kitapları bu kitaplıklara bırakabilecek.

Yürütme Kurulu tarafından değerlendirilen önerinin tüm yönleriyle planlanmasına karar verildi. Kuraklık, Tarım ve Alternatif Yem Bitkileri Çalıştayı Planlanıyor Yürütme Kurulu toplantısında ele alınan son konu ise Küçük Menderes Havzası’nın karşı karşıya olduğu kuraklık tehdidiyle ilgili çalıştay düzenleme önerisi oldu. Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı tarafından gündeme getirilen öneriye göre yapılmak istenen çalıştaya Jeoloji Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, üniversiteler ve ilgili kurumlardan temsilciler davet edilerek kuraklık probleminin ve havzanın gelecekteki durumunun tüm yönleriyle ortaya konulması ve su tasarrufu konusunda alınabilecek önlemlerin belirlenmesi planlanıyor. Çalıştayın yapılacağı tarih ise pandeminin gidişatına göre belirlenecek.

Editör: Haber Merkezi