HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Toplantıya yürütme kurulu üyelerinden Selim Şahan, Safiye Özçelik, Hatice Çavdar, Tekin Alpsoy ve Turgut Akın; meclis başkanlarından Açelya Keskin ve Hüseyin Buldan katıldı. 10 Şubat 2022 tarihinde Ödemiş Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirilen toplantının gündeminde yapılacak çalışmalarda meclisler arası işbirliği sağlanması ve Gerçekli - Kaymakçı mahalleleri çevresinde açılmak istenen Feldspat ocakları konusu yer aldı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Yücel Uğur Uçar’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, ilk olarak Kadın Meclisi ve Ödemiş Belediyesi işbirliği ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenecek olan “Mimoza Kadın Festivali” ayrıntıları değerlendirildi. Bu konuda Mahalle Meclisi ve Kadın Meclisi arasında işbirliği kararı alındı.

Bir diğer gündem maddesi olan Gerçekli - Kaymakçı mahalleleri çevresinde açılmak istenen Feldspat ocakları hakkında 03.02.2022 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında alınan basın açıklaması yapılması kararı desteklendi. Toplam 195 hektarlık alan için ÇED süreci başlatıldığı ve 17 Şubat 2022 tarihinde adı geçen mahallelerde halkın katılımı toplantısı yapılacağı aktarılırken, Küçük Menderes Ovası'nın verimli topraklarının kalbi denilebilecek bir bölgede tarlaların, incir bahçelerinin, zeytinliklerin hemen yanında açılacak ocakların yerleşim yerlerine yakınlığının çeşitli tehlikeleri de beraberinde getirdiği ifade edildi. Ödemiş ortak paydası ile hukuk çerçevesinde bir araya gelecek çevre gönüllülerinin bu girişimi de sonuçsuz bırakacağı; gelecek nesillere yaşanılabilir bir çevre bırakmayı ödev bilen tüm Ödemişlilerin, toprağımıza, suyumuza ve havamıza sahip çıkması gerekliliği vurgulandı.

Yapılan açıklamada, kent konseyi koordinasyon toplantılarının belirli aralıklarla devam edeceği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi