Yayınlanan açıklama;

“Dünyada yaklaşık 150 yıldır, ülkemizde 1923 den beri kutlanan ve 2009 dan beri resmi bayram ilan edilen İşçi ve Emekçilerin Bayramı dolayısıyla bugün bir çok ülkede ve yerde Corona Virüs salgını sebebiyle pasif kutlamalar yapılacak. Dünyada varolan, yaratılan, üretilen ve yeni olan herşey emekle ortaya çıkıyor. Yani gelişimin değişimin ilerlemenin yolu emekten geçiyor. Emeğin yarattığı ürün üzerine de sermaye hareket ediyor. Sömürgeci ekonomik uygulamalar ve acımasız rekabet kar hırsının olduğu modellerde sermaye emeği baskı altında tutarak horgörerek ve daha fazla çıkar sağlayarak kapitalist düzenini daha da kuvvetlendirmeye çalışmıştır yüzyıllardır tüm ülkelerde toplum kesimlerinde.

Emeğin değer görmediği hafifsendiği bir toplum ve düzen kesinlikle mutlu huzurlu refah olamaz. Aslolan emeğin yüce değeridir. Yeryüzünde bir toplum yokki emeği önemsemeyerek kalkınsın gelişsin.

Emeğin her türlüsüne en yüce değeri verip emeği kutsayan toplumlar bugün dünyanın en gelişmiş mutlu toplumları.

Emeğe ve emekçiye önem vermek destek olmak için kutlanan bu günde;

İnsanca çalışma şartları

Emeğin karşılığı olan gelir

Haksızlıkların olmadığı çalışma şartları

Sermaye emek ve çalışan kesimlerin işbirliği

İş ve can güvenliği

Refah bir hayat için gerekli sosyal haklar

hedeflerini canlı tutmalıyız toplum olarak.

Dünya halklarının ülkemizin ve toplumdaki işçi ve emekçi kesimlerimizin emeğinin çok değerli olduğu bilinciyle insanlık ve ülkemiz için güzel gerekli yeterli şeyler üretmesi ümidiyle

Birlik Dayanışma ve Haksızlıklara karşı  mücadele etmek için kutlanan bu günde

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler bayramını kutluyoruz.

EMEĞİNİZ HEP YÜCE OLSUN EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ.”

Editör: Haber Merkezi