Mecliste CHP ve MHP’ nin oyları ile kabul edilen taşınmazların satışına CHP ile seçime ittifak olarak giren İYİ Partililer red kararı verdi.  Ak Partili meclis üyeleride satış kararına red verdi. Geçen mecliste komisyona havale edilen taşınmazların satılması konusunda incelemelerde bulunuldu. Komisyon üyeleri tek tek satış yapılacak yerleri gezdi. Bunların 60 tanesinin satılabilir olduğu kararına varıldı. Bunun üzerine mecliste, komisyonlarda belediyeye külfet olan yerlerin satışına karar veren İYİ Partililer vatandaşın kullandığı ve belediye faydasına olan yerlerin satış yapılmamasını talep ettiler.

Komisyon oylanmasını talep eden İYİ Partililerin ve Ak Partililerin talebinin kabul edilmeyip ek maddede bütün yerlerin satışının oylanmasından dolayı İyi Parti red kararı verdi. Taşınmazların satışı MHP’nin desteği ile oy çokluğu ile kabul edildi.

İYİ Parti teşkilat başkanı ve basın sözcüsü Recep Yılmaz, “ Kıymetli Ödemiş Halkı, Partimizin kuruluşunun ilk gününden itibaren her açıklamamızda, zor dönemde ve zor şartlarda yola çıktığımızın farkında olduğumuzu defalarca ifade etmiştik.  Ve ancak inançla şunu da eklemiştik ki; bu konuda milletimiz bizlere hangi görevi layık görür ve ne emrederse bizler onu dikkate alırız. Çünkü “Milletimize inanıyor ve güveniyoruz.

Sevgili Ödemiş sevdalıları, akabinde hepimizin de tanık olduğu gibi, milletimiz de bize güvenip, inanmış ve kimlikleri bir yana bırakıp ülke için ortak paydalarda buluşmamız gereğinin emrini vermiştir.

Tüm Türkiye ve de Ödemiş’te bu emri yerine getirmek için canla başla mücadelemize başladığımızın çoğunuz ( gerçeği görmeye tahammülü olanlar) tanığıdır.”

BAŞKA HESAPLAR PEŞİNDE OLANLARIN AKLINDA, FARKLI SİNYALLER YARATMIŞ

Aldığımız kararlarda önceliğimiz kendi menfaatlerimiz değil, halkımızın menfaatleridir diyen Yılmaz, “ ilçemizde ittifak kurulurken belki bize verilen sözleri yerine getirmemiş olabilirler. Ancak görüyoruz ki; verilen sözün kutsallığına inandığımızdan, yola çıkılan ittifaka zarar gelmemesi yönünden, sürekli iyi niyet ve anlayış gösteriyor oluşumuzun, belli ki başka hesaplar peşinde olanların aklında, farklı sinyaller yaratmış.

Lakin gücünü ve inancını halktan alan bir partinin ilçe teşkilatı olan bizleri, hiç kimse ne koltuk, ne kişisel ne de grupsal nemalanmak adına halka verdiğimiz sözden döndüremez.

Bunu da Ödemiş’in gelişmesi ve değişmesi adına çalışan “beyinler” ve “Ödemiş halkının isteğinin bekçisi” olan “yürekler” anlar.

Bizler seçim çalışmalarında Ödemiş halkına söz verirken onların kaygılarını da hissettik ve empati kurarak anlamaya çalıştık. Dolayısıyla verdiğimiz sözler bu yüzden kutsaldır.

Koltuk sevdalısı hiç olmadık. Ne partimiz ne de üyelerimiz bu ego savaşlarının içinde zaten olamazdık.

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN  “ÇÖZÜM ODAKLI YOLA ÇIKMAMASININ SANCISINI YAŞIYORUZ”

Geçmiş dönemden kaynaklanan borçların olduğunu belirten Yılmaz, “Ve evet borçlar var ve geçmiş dönem belediyelerinden de geldiğinden koca bir yekûn tutmuş. Doğrudur. Haklısınız!

Ancak seçim zamanı hepimiz zaten bunları biliyorduk. Gerçek şudur ki; Belediye Başkanımızın  “çözüm odaklı yola çıkmamasının sancısını yaşıyoruz” maalesef.

E öyleyse bize kim kalıyor? “Doğruyu” paylaşarak, birlik ve beraberlikle bu günleri aşabileceğimiz Ödemiş Halkı.

Peki, nedir bu doğrular ki, her sonucu göze alıp, dik ve inatla bu satışların önünde set durmaya çalışıyoruz.  

 Sevgili Ödemiş halkı, konuya daha net vakıf olunması açısından rakamlarla izah etmek isteriz.

 Daha önceki başkanların dönemlerinde Meclisten satışlarına onay verilen hali hazırda 1680 adet taşınmazın satışı henüz beklemektedir. Satış kararı alınmış taşınmazların  haricinde;  88 adet taşınmaz içeren yeni listenin meclise sunulduğunda gerekliliği yahut nedenlerini öncelikle anlamaya çalıştık.  Zira o bekleyen 1680 adet taşınmaz var iken (önceki dönemlerdeki meclis toplantıları ile satış kararı alınmış taşınmazlar) , 88 yeni yerin satışının istenmesinin yanlış olduğu konusunda da ısrarcı olabilirdik.

Ancak tarafımıza yapılan izahatlar neticesinde bir kısım taşınmazların satışının gerekli olduğuna bizler de ikna olduk ve hatta 60 tanesinin satışa uygun olacağı kanaatimizi belirttik. Bu hususta ki izahımız, taşınmazların yüz ölçümü küçük, belediye kamu hizmeti ve faaliyetlerinde katkısının olmayacağı, bir kısım ürün veren ağaçların bakılamaması- kuruması, sebebi ile özel mülkiyet alanı içerisinde daha sağlıklı ürünlendirileceği ve ilçemize katma değer sağlayacağı, bir kısım küçük yüzölçümüne sahip taşınmazların yıllık kiralama ihale giderlerinin dahi; Yıllık kira gelirlerini karşılamadığından bahisle kanaatimizi bildirmiş bulunmaktayız.”

KALAN 28 TANE TAŞINMAZIN SATIŞINI DA NEDEN RED KARARI VERDİK?

 Yılmaz, Sanayide bulunan 14 dükkânın satışına karşı çıkmamızın sebebi; bu dükkânların içinde hali hazırda zanaatkârların mesleğini ifa etmeleri, kiralarını zamanında ödemeleri ve belediyenin buralardan gelir elde ettiğinin gerçekliğindendir. Diğer 14 adet taşınmaz ise; Yüzölçümü-metrekaresinin büyük olması, ilerde kamusal hizmet ve faaliyetlerde değerlendirilebileceği, belediyenin bu taşınmazlardan ciddi gelir elde etmesi olarak değerlendirme yapılmıştır. Bizler milletimizin bize verdiği emir doğrultusunda ve bu yola çıkarken onlara verdiğimiz sözlerin ağırlığında direnecek ve Ödemiş halkının hakkını elbette koruyacağız. Sonucu ne olursa olsun!

İyi bir Türkiye için varız. İyi bir Türkiye için yanınızdayız. İyi bir Türkiye için yola çıkıyoruz.” Demiştik. Ve biz hala bunun sözündeyiz.”

Editör: Haber Merkezi