Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’in ‘dönüşüm yaratıyoruz’ diyerek başlattığı proje zinciri kenti iki merkezli hale getirecek.
Belediye binasının yıkılması ve mevut alanının kent merkezi haline getirilmesi, adliyenin taşınması, Şehir Salonu’nun yıkılarak Ödemiş Milli Fuar alanı yakınına taşınması, garajın kaldırılarak, çevre yolu çevresine taşınması gibi birçok konuda adım atmaya hazırlanan Bekir Keskin, kentin her yerini yaşanılabilir kılmaya çalıştıklarını kaydetti.
Kültürpark ve Milli Fuar alanının bulunduğu Zafer Mahallesi’nin gittikçe genişlemeye başladığını ve kent merkezi haline dönüşme yolunda ilerlediğini belirten Keskin, “İlkkurşun Kapalı Spor Salonu’nun arkasına hastane yapılacak ve o bölge iyice hareketlenecek. Motodrag pistinin olduğu yol da neredeyse bir caddeye dönüştü. Orayı, Ahrandı yoluna bağlayacağız” dedi.
Göreve geldiğinde hizmeti kenar mahallelerden merkeze doğru getirmeye başlayan Bekir Keskin kentin uzun süre atıl durumda bırakılan alanlarının altyapı ve üstyapı sorunlarına çözüm getirerek, modern bir görünüm sağlamış ve o bölgelerde canlılık sağlanması yönünde adımlar atılmıştı.
Yeni belediye binası konusunda da ciddi adımlar atan Bekir Keskin eskiyen ve artık ihtiyaca cevap veremeyecek hale gelmeye başlayan belediye binasını yıkarak, yeni bir bina yapılması yönünde çalışmalarını sürdürüyor.
Mevcut belediye binasının fiziki anlamda yıpranması ve Ödemiş’e yakışmayacak şekilde durması yeni bir binanın yapılması konusunda ortaya bir kararlılık çıkarıyor. Eski binanın restorasyon yapılması ise neredeyse yeni bir bina maliyetinden yüksek sonuç çıkarıyor. Keskin, Ödemiş’e modern ve ihtiyaca cevap verebilecek bir belediye binası kazandırma konusunda proje çalışmalarıyla, kentin dört bir yanında çalışma başlatmak ve dönüşüm yaratmak istiyor.
Editör: Haber Merkezi